Orta ve Dogu Karadeniz'de "Türkiye Çevre Haftasi" kutlandiAtakan Çitlak,Tamer Arslan,Hayati Akçay

Orta ve Dogu Karadeniz'de "Türkiye Çevre Haftasi" kutlandiAtakan Çitlak,Tamer Arslan,Hayati Akçay

GIRESUN (AA) - Giresun, Artvin ve Ordu'da "Türkiye Çevre Haftasi" etkinlikleri kapsaminda Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerde hayatini kaybedenler anisina denize saygi çelengi birakildi.

Giresun Belediyesi Plajlar Bölgesi'nde düzenlenen etkinlikte konusan Vali Enver Ünlü, depremlerin izlerinin silinmesi için kaymakamliklar, belediyeler, meslek kuruluslari, gönüllüler ve görevlilerin el birligiyle afetzedelerin yaninda oldugunu ve olmaya devam ettigini söyledi.

Ünlü, Türkiye'yi ve dünyayi daha yasanabilir, temiz çevre ile bulusturmak için bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da hassasiyetle çalismaya devam edeceklerini belirtti.

Etkinlikte Vali Enver Ünlü ve kentte bulunan depremzedeler, afette hayatlarini kaybedenlerin anisina denize saygi çelengi birakti.

Etkinlige, Giresun Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, kamu kurum ve kuruluslarinin yetkilileri ile ögrenciler katildi.

- Artvin

Il Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürlügünce "Temiz bir dünya için denizlerimizi temiz tutalim" temasiyla Arhavi ilçesi sahilinde etkinlik düzenlendi.

Arhavi Kaymakami Burak Çimsir, Arhavi Belediye Baskani Vasfi Kurdoglu, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Ali Laloglu, Ilçe Garnizon Komutani Murat Balci, Hopa Sahil Güvenlik Bot Komutani Can Çakici, kamu kurumlarinin yöneticileri ile vatandaslarin katildigi etkinlikte, depremlerde hayatini kaybedenler anisina denize saygi çelengi birakildi.

- Ordu

Ordu'da "Türkiye Çevre Haftasi" etkinlikleri kapsaminda ilk olarak Altinordu ilçesi Rüsumat No: 4 Gemisi Meydani'ndan depremden etkilenenler adina denize çelenk birakildi.

Daha sonra Büyüksehir Belediyesi bando ekibi öncülügünde katilimcilar ve protokol üyeleri, bisikletli gruplarin da katilimiyla rihtim mevkisine kadar yürüyüs yapti. Sahil boyunca gerçeklestirilen yürüyüse, denizden bot, kano ve yelkenler de eslik etti.

Ardindan Il Emniyet Müdürlügü Deniz Limani Sube Müdürlügü Sualti Grup Amirliginde görevli dalgiç polisler, Sahil Güvenlik ekipleri ve Ordu Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi Su Alti ekipleri denize dalarak dip temizlik çalismasi yapti.

Polisler ve itfaiye ekiplerinin denizden çikardigi sürgülü demir kapi, araç lastigi, makas, cam sise ve çuval gibi çöpler rihtimda sergilendi.

Etkinlik, su altinda arama yapan ekiplerin denizde Türk bayragi açmasiyla sona erdi.

Programa, Ordu Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürü Hüseyin Öztürk ile diger ilgililer katildi.