GÜNDEM / 3 Mayis 2023EkipANADOLU AJANSI

GÜNDEM / 3 Mayis 2023EkipANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Kahramanmaras merkezli depremlere iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

2- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Rize 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydani'nda düzenlenecek mitinge, Trabzon Meydan Parki'nda gerçeklestirilecek "Yeni Zigana Tüneli" açilis törenine katilacak.

(Rize/14.30/Trabzon/17.30) (Fotografli-Görüntülü)

3- TBMM Baskani Mustafa Sentop, TBMM 27. Dönem Degerlendirme Toplantisi'na istirak edecek.

(TBMM/11.00) (Fotografli-Görüntülü)

4- Cumhurbaskani adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Sinop ve Ordu'da düzenlenecek mitinglerde konusacak.

(Sinop/13.00/Ordu/16.00) (Fotografli-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, Beyaz Bayrak Ödül Töreni'ne katilacak.

(Istanbul/11.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve AK Parti Istanbul milletvekili adayi Murat Kurum, Maltepe'de muhtarlar, STK yöneticileri, meclis üyeleri ve site yöneticileriyle bir araya gelecek, Basibüyük Mahallesi'nde kentsel dönüsüm toplantisina, Maltepe Esenkent IETT Konutlari temel atma törenine katilacak, Beykoz'da "Depremzede Çocuklar ve Futbolcular ile Maç Programi"na istirak edecek, "Ümraniye Hekimbasi Mahallesi Temel Atma ve Komsu Finans Evleri Anahtar Teslim Töreni"nde bulunacak.

(Istanbul/10.00-18.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- Disisleri Bakani ve AK Parti Antalya milletvekili adayi Mevlüt Çavusoglu, Demirkapi Tüneli ve Baglanti Yollari açilis töreni ile Manavgat Devlet Hastanesi ve Payallar Devlet Hastanesi temel atma törenlerine katilacak.

(Antalya/11.30/15.00/18.00) (Fotografli-Görüntülü)

4- Içisleri Bakani ve AK Parti Istanbul milletvekili adayi Süleyman Soylu, Sisli'de Gölova Kadinlar Derneginin kahvaltisina katilacak, Sisli STK'leri ile kahvaltida bir araya gelecek, Perpa'da esnaf ziyaretinde bulunacak, Kurtulus son durak ve Besiktas Ortaköy'de mahalle bulusmalarina istirak edecek, Siirt Sirvan Özpinar Köyü Yardimlasma ve Dayanisma Dernegini ziyaret edecek.

(Istanbul/09.30-19.00) (Fotografli-Görüntülü)

5- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum-Torba-Içmeler Atiksu Aritma Tesisi ve Baglantili Altyapi Tesisleri Açilis Töreni ile Yalikavak'ta Küdür Merasi Açilis Senligi'ne istirak edecek.

(Mugla/12.00/14.00) (Fotografli-Görüntülü)

6- Milli Egitim Bakani ve AK Parti Ordu milletvekili adayi Mahmut Özer, Ordu Muhtarlari Köy Yasam Merkezleri Degerlendirme Toplantisi ile "Soför Esnafi ile Bulusma" programina katilacak.

(Ordu/10.00/20.00) (Fotografli-Görüntülü)

7- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Kent Meydani'nda düzenlenecek Bursa mitingine, Istanbul Esenyurt'taki seçim koordinasyon merkezi açilisina ve Ankara'da "Türkçüler Günü" programina katilacak.

(Bursa/14.00/Istanbul/16.00/Ankara/19.00) (Fotografli-Görüntülü)

8- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Çekmeköy Karadenizli Hemsehriler Bulusmasi'na ve Üsküdar Belediyesince yapimi tamamlanan eserlerin toplu açilis törenine katilacak, Üsküdar Belediyesi Ismet Uçma Kütüphanesi'nde gençlerle bulusacak.

(Istanbul/10.00/17.00/18.00) (Fotografli-Görüntülü)


EKONOMI FINANS

1- Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, "ADA-74 Gemisi'nin Hizmete Alinis Töreni"ne katilacak.

(Mersin/14.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani ve AK Parti Eskisehir milletvekili adayi Fatih Dönmez, AK Parti Günyüzü Ilçe Baskanliginda diger partilerden katilim ve rozet takdimine ve Günyüzü ilçesine gaz verme törenine katilacak, Sivrihisar Belediyesini ziyaret edecek, Gençlik Toplantisi ve Han ilçesine gaz verme törenine istirak edecek.

(Eskisehir/10.00-17.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Macaristan Disisleri ve Dis Ticaret Bakani Peter Szijjarto ile ortak basin toplantisi düzenleyecek, Medicor Yatirim Projesi ve Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi açilis törenleri ile Firat Nehri-Gaziantep OSB Su Isale Hatti Projesi kaynak törenine ve Gaziray Parki açilisina istirak edecek.

(Ankara/11.15/Gaziantep/16.00/17.30/20.30) (Fotografli-Görüntülü)

4- Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Orman Genel Müdürlügü Yangin Söndürme Uçaklari ve Helikopterleri Teslim Töreni'ne ve IPARD III Programi Bilgilendirme Toplantisi'na katilacak.

(Ankara/11.00/15.00) (Fotografli-Görüntülü)

5- Ticaret Bakani Mehmet Mus, "O"nlarin Perspektifinden Türkiye Yüzyili Programi'na katilacak.

(Samsun/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

6- Ulastirma ve Altyapi Bakani ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adayi Adil Karaismailoglu, Trabzon Lisesini ziyaret edecek, Amatör Spor Kulüplerine Ayni ve Nakdi Yardim Töreni'ne, Türkiye Soförler ve Otomobilciler Federasyonuna bagli oda baskanlari ile istisare toplantisina katilacak, Antalya Demirkapi Tüneli ve Tasagil Yolu Açilis Töreni'ne canli baglanti ile istirak edecek, Büyük Trabzon Mitingi ve Zigana Tüneli Açilis Töreni'nde hazir bulunacak.

(Trabzon/09.00-17.00) (Fotografli-Görüntülü)

7- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, subat ayina iliskin finansal kesim disindaki firmalarin döviz varlik ve yükümlülüklerini açiklayacak.

(Ankara/14.30)

8- Türkiye Istatistik Kurumu, nisan ayi enflasyon verilerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA DIPLOMASI

1- Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsaminda yurtdisinda sandik kurulan temsilciliklerde oy verme islemi devam ediyor. (Fotografli-Görüntülü)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Izmir’de TCG Anadolu gemisini karsilama törenine ve Bakanliginin tesis yatirimlari ve spor kulüplerine destek programina katilacak; Istanbul'da Gillette Milliyet Yilin Sporcusu Ödülleri Töreni'ne istirak edecek.

(Izmir/12.00/15.00/Istanbul/19.15) (Fotografli-Görüntülü)

2- Basketbol 7Days Avrupa Kupasi'nin finalinde Türk Telekom, deplasmanda Ispanya'nin Gran Canaria takimiyla karsi karsiya gelecek.

(Gran Canaria/22.00) (Fotografli)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final turu üçüncü maçinda Fenerbahçe Beko, Yunanistan'in Olympiakos takimini konuk edecek.

(Istanbul/20.45) (Fotografli)

4- Futbolda Ziraat Türkiye Kupasi'nin yari final mücadelesi baslayacak; Demir Grup Sivasspor ile Fenerbahçe ilk maçta karsi karsiya gelecek.

(Sivas/20.30) (Fotografli-Görüntülü)

5- TFF 3. Lig 2. Grup'ta 25. haftadan ertelenen Orduspor 1967-Armoni Alanya Kestelspor maçi yapilacak.

(Ordu/20.00)

6- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'nin play-off 1-4 etabinda Türk Hava Yollari-Eczacibasi Dynavit, Fenerbahçe Opet-VakifBank ilk maçlari yapilacak.

(Istanbul/16.00/19.00) (Fotografli)

7- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'nin play-off 5-8 etabinda Sariyer Belediyespor-Nilüfer Belediyespor ve Aydin Büyüksehir Belediyespor-Galatasaray HDI Sigorta ilk karsilasmalari yapilacak.

(Istanbul/17.00/Aydin/18.00) (Fotografli)

8- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 7'ncilik etabinda TÜRSAD ile Cizre Belediyespor ilk maçta karsi karsiya gelecek.

(Bitlis/13.00) (Fotografli)


***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.