Nitto Bento, CK Enerji araciligiyla Uluslararasi Yenilenebilir Enerji Sertifikasinin sahibi olduGökçe Topbas

Nitto Bento, CK Enerji araciligiyla Uluslararasi Yenilenebilir Enerji Sertifikasinin sahibi olduGökçe Topbas

ANKARA (AA) - Endüstriyel bant üreticisi Nitto Bento, CK Enerji Bogaziçi Elektrik araciligiyla Uluslararasi Yenilenebilir Enerji Sertifikasi (I-REC) sahibi oldu.

CK Enerji Bogaziçi Elektrik'ten yapilan açiklamaya göre, elektrik ihtiyacinin tamamini yenilenebilir enerji kaynaklarindan saglayacak olan sirket, attigi bu adim ile Avrupa'daki diger Nitto fabrikalarina da öncülük ediyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen CK Enerji Bogaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, dünya genelinde yenilenebilir enerjinin payinin her geçen gün arttigini ve sirket olarak yesil enerji kullaniminin yayginlastirilmasi için çalismalar yürüttüklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Günümüzde pek çok ülke ihracat yapan firmalardan üretimi sirasinda yenilenebilir enerji kaynaklarini kullandigini belgelemesini istiyor. Nasil turizmde Mavi Bayrak diye bir uygulama var ve bu belgeye sahip olan oteller tesvik aliyorsa, tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarindan saglayan sirketler de pek çok avantaja sahip olacaklar. Bugün tükettiginiz elektrigin yenilenebilir enerji kaynaklardan elde edildigini size taahhüt eden I-REC belgesini Nitto Bento'ya veriyor olmaktan ve kendilerinin gösterdigi duyarliliktan dolayi büyük mutluluk duyuyoruz ve çok tesekkür ediyoruz."

Nitto Bento Genel Müdürü Bahadir Bugrul da, "Sirket olarak Paris Iklim Anlasmasi'ni referans alarak kendimize koydugumuz hedefler var. Bu hedefler baglaminda da Nitto Bento fabrikasi olarak yüzde 100 yenilebilir kaynaklardan elde edilmis elektrik enerjisi aliyoruz. I-REC belgesi bu isin olmazsa olmazi. Çok sistemli bir sekilde takibini yapiyoruz." ifadelerini kullandi.