Konut yatiriminda ABD sehirleri yatirimcinin gözdesi olduFatma Eda Topcu- Zenginlerin ev sahibi olmak için tercih ettigi yerler listesinde ABD sehirleri, ilk 10 siranin 5'ini, ilk 20'de ise 14 sirayi aldi

Konut yatiriminda ABD sehirleri yatirimcinin gözdesi olduFatma Eda Topcu- Zenginlerin ev sahibi olmak için tercih ettigi yerler listesinde ABD sehirleri, ilk 10 siranin 5'ini, ilk 20'de ise 14 sirayi aldi

ISTANBUL (AA) - Emlak broker sirketi International Realty Group (IRG) tarafindan paylasilan veri firmasi Altrata'nin anketine göre, zenginlerin ev almak için en çok tercih ettigi sehirler listesinde ABD, ilk 10 siranin 5'ini aldi.

Sirketten yapilan açiklamada görüslerine yer verilen IRG ortaklari Cengiz Bayirli ve Giovanna Guzman, anket sonuçlarina iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Altrata'nin anketine göre, zenginlerin ev sahibi olmak için tercih ettigi yerler listesinde ABD sehirleri, ilk 10 siranin 5'ini, ilk 20'de ise 14 sirayi aldi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Giovanna Guzman, konut satisinin devlet güvencesinde yapilmasi, islemlerin kisa sürede tamamlanmasi, yatirimin karli olmasi ve yüksek kira getirisinin ABD'de konut satisini cazip hale getirdigini belirterek, 20 yili askin süredir özellikle Miami'de yatirimcilar ile insaat sirketlerini tanistirdiklarini, yatirim yapmalarina, ortaklik kurmalarina aracilik ettiklerini bildirdi.

Guzman, son 3yildir Türk yatirimcilardan Miami'ye yogun talep oldugunu aktardi.

IRG ortaklarindan Cengiz Bayirli da Property Invest USA sirketiyle de Maryland eyaletinde hizmet verdiklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Yatirimcilarimiza Baltimore sehrinde hazir kiracili konutlar satiyoruz. Evler kiracisi hazir aliniyor. Yatirimci evrak isiyle ugrasmiyor, her seyi onlar adina yapiyoruz. Kiralari ABD'deki hesaplarina her ayin ilk haftasi yatiyor. Ayrica, gayrimenkul yatirimini ayni fiyattan geri alma garantisi veriyoruz. Baltimore piyasasindaki ürün yelpazesine 120 bin dolardan baslayan evleri de koyarak her kesimden yatirimciya hitap ediyoruz. Washington'a en yakin sehir Baltimore ve ev fiyatlari Washington'a kiyasla çok ucuz. Bu durum sehri yatirimcilarin gözdesi haline getiriyor.

ABD emlak piyasasina dair bilgiler, deneyimlerimiz ve analizlerle olusturdugumuz çok özel bir sistem kurduk. Bu sistem sayesinde yatirimcilarimiza dolar bazinda yillik minimum yüzde 10 getiri sagliyoruz. ABD'den 120 bin dolarlik emlak alan yatirimci aylik 1.000 dolar kazanç elde ediyor. Ayrica, aldigi emlak da prim yapiyor. Bu yatirimlari daha da cazip hale getiriyor."

- "Yatirimlar Türkiye'ye döviz kazandiriyor"

Türk yatirimcilarin ABD'ye emlak yatirimi yapmasinin Türkiye'ye döviz girisi sagladigini aktaran Bayirli, "Dolar bazinda yüzde 10 getiri döviz kurlarinin yüksek oldugu Türkiye'de yatirimcilar için oldukça cazip. Söyle ki ABD'den 120 bin dolarlik emlak alan yatirimci, aylik 1.000 dolar civarinda kazanç elde ediyor. Ayrica, aldigi emlak da prim yapiyor. Bu, yatirimlari daha da cazip hale getiriyor. Baslangiçta ülkeden döviz çiktisi gibi gözüken bu durum, birkaç yil sonra kendini amorti ederek ülkeye döviz kazandirmaya basliyor." degerlendirmesinde bulundu.