Modern pentatlonda "Krakow" hesaplariMusa Samur,Hüseyin Dogru- Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Baskani Veli Ozan Çakir:"Öncelikli amacimiz Krakow'da düzenlenecek Avrupa Oyunlari'nda 2 olimpiyat kotasi elde etmek"- "Çoklu brans oldugu için modern pentatlonda sans faktörünü misliyle hesaba katmak gerekiyor"- "Bu yil da Dünya Kupasi'nin 4 ayagindan biriyle final etabinin organizasyonunu yapacagiz"

Modern pentatlonda "Krakow" hesaplariMusa Samur,Hüseyin Dogru- Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Baskani Veli Ozan Çakir:"Öncelikli amacimiz Krakow'da düzenlenecek Avrupa Oyunlari'nda 2 olimpiyat kotasi elde etmek"- "Çoklu brans oldugu için modern pentatlonda sans faktörünü misliyle hesaba katmak gerekiyor"- "Bu yil da Dünya Kupasi'nin 4 ayagindan biriyle final etabinin organizasyonunu yapacagiz"

ANKARA (AA) - MUSA SAMUR / HÜSEYIN DOGRU - Türk modern pentatlonunda hesaplar, Polonya'nin Krakow kentinde düzenlenecek Avrupa Oyunlari'nda iki olimpiyat kotasi alinmasi üzerine yapiliyor.

Anadolu Ajansi (AA) Spor Sohbetleri'ne konuk olan Veli Ozan Çakir, branstaki altyapi ve tanitim çalismalari ile Türkiye'nin organizasyon kabiliyeti ve olimpiyat hedeflerine iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Modern pentatlonda olimpiyatlara bir ülkeden en fazla 2 erkek, 2 kadin olmak üzere 4 sporcuyla kota alinabildigine dikkati çeken Veli Ozan Çakir, "Öncelikli amacimiz Paris için 4 kota kazanmak. Rio ve Tokyo'da Ilke Özyüksel ile temsil edildik. Paris'te birden fazla sporcumuzun olacagina inaniyorum." dedi.

Polonya'da 21 Haziran-2 Temmuz tarihlerinde yapilacak Avrupa Modern Pentatlon Oyunlari'nda 1 erkek ve 1 kadin olimpiyat kotasi verilecegini anlatan Çakir, söyle devam etti:

"Öncelikli amacimiz Krakow'da düzenlenecek Avrupa Oyunlari'nda 2 olimpiyat kotasi elde etmek. Burada kotayi alacak 2 sporcumuz, kalan bir yilda tamamen Paris odakli çalisabilecek. Bu iki sporcunun her seyi Paris'e göre hazirlanacak. Krakow'da 2 kota alabilirsek eger bizim muazzam bir sezon olacak. Paris'te sürpriz yapabilecek sporcularimiz var. Paris, Türk modern pentatlonu için dönüm noktasi olur. Ilke Özyüksel'in Rio'daki 35'incilikten Tokyo'da 5'incilige kendini gelistirmesi bizim için çok anlamli bir ivme. Umarim, Paris'te alacagimiz ilk olimpiyat madalyamizla bunu taçlandiririz."

Veli Ozan Çakir, modern pentatlon bransinda müsabakalarda dereceye giren ilk 3 sporcuya madalya verildigi, ilk 6 sporcunun ise kürsüye çiktigi bilgisini verdi.

Türk sporcularin kürsüye çikmasi ve dereceler elde etmeye baslamasinin modern pentatlonun ülkede geldigi noktayi gösterdigini dile getiren Çakir, "Sporcularimizin antrenman programini Krakow'a göre yaptik. Dünya Kupasi'nda sampiyon olan 1 erkek ve 1 kadin sporcu da kota alacak. Bu organizasyonlara göre sporcularimiza gerekli yüklemeleri yapiyoruz. Çoklu brans oldugu için modern pentatlonda sans faktörünü misliyle hesaba katmak gerekiyor." diye konustu.

- Türkiye'nin organizasyon tecrübesi

Türkiye'nin geçen yil Dünya Kupasi'na ev sahipligi yapmaya basladigina dikkati çeken Veli Ozan Çakir, organizasyon düzenleme konusunda tecrübeli olduklarini söyledi.

Organizasyonun çok basarili oldugunu ve Türkiye'ye ödül verildigini aktaran Çakir, "Bu yil da Dünya Kupasi'nin 4 ayagindan biriyle final etabinin organizasyonunu yapacagiz. Geçen yildan tecrübeliyiz. Dolayisiyla su anda haziriz. Dünya Kupasi'nin 2. etabi 11 Nisan Sali günü Ankara'da Atli Spor Kulübü'nde baslayacak. Heyecanla bekliyoruz." dedi.

Modern pentatlonda binicilik bransinin yerini alan "engel parkurunun" ilk testinin geçen yil Ankara'da yapildigini hatirlatan federasyon baskani, "Dünya binicilik bransinin yerini alan engel parkurunu ilk Ankara'da gördü, izledi. Testi bizim yapmamiz sporcularimiz için avantaj oldu. Temmuzda Istanbul'da düzenleyecegimiz Gençler Avrupa Sampiyonasi'nda engel parkuru olacak. Sporcularimiz, engel parkuru asamasina hazirlaniyorlar. Engel parkurlu müsabakalara da hazir durumdayiz." ifadelerini kullandi.

Engel parkurunun federasyonun havuzundaki sporcu sayisinin artmasina katkisinin oldugunu anlatan Çakir, sözlerini söyle tamamladi:

"Engel parkuru her sporcunun basarabilecegi bir brans. Bu bransin antrenmanlari için salonlar olusturacagiz. Sporcularimiz, bu salonlardaki müsabaka parkurunun biraz küçügünde antrenman yapabilecek. Altyapilarimizda 300 sporcuya ulastik. Türkiye'de bu bransa küçük yasta baslansin diye elimizden geleni yapiyoruz. Sporcularimiza ciddi olanaklar sunuyoruz. Eskisi gibi modern pentatlon erisilmez, yapilmasi zor bir brans degil. Bütün zorluklari sporcularimizin önünden kaldirmak için gayret ediyoruz. Türk modern pentatlonunu güzel günler bekliyor."