Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Ordu'da konustu: (2)Hayati Akçay,Eyüp Elevli- "(LGS ve YKS'ye hazirlanan ögrencilere yönelik açilan kurslar) Su ana kadar yaklasik 145 bin ögrencimiz mevcut olarak bu kurslardan yararlaniyor. Bu bir haftalik tatilde kurslarimiz kapanmayacak" - "Bu dönem, bir haftalik ara tatilimiz, Ramazan Bayrami ile kesisti, insallah bugünden itibaren ögrencilerimiz ve ögretmenlerimiz bir haftalik tatil yapacak. Tüm ögrencilerimize, ögretmenlerimize iyi tatiller diliyorum"

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Ordu'da konustu: (2)Hayati Akçay,Eyüp Elevli- "(LGS ve YKS'ye hazirlanan ögrencilere yönelik açilan kurslar) Su ana kadar yaklasik 145 bin ögrencimiz mevcut olarak bu kurslardan yararlaniyor. Bu bir haftalik tatilde kurslarimiz kapanmayacak"
- "Bu dönem, bir haftalik ara tatilimiz, Ramazan Bayrami ile kesisti, insallah bugünden itibaren ögrencilerimiz ve ögretmenlerimiz bir haftalik tatil yapacak. Tüm ögrencilerimize, ögretmenlerimize iyi tatiller diliyorum"

ORDU (AA) - Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, depremden etkilenen illerde Liselere Geçis Sistemi (LGS) ve Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'na (YKS) hazirlanan ögrencilere yönelik açilan kurslardan 145 bin ögrencinin yararlandigini belirterek, bu kurslarin ara tatilde açik kalmaya devam edecegini bildirdi.

Bakan Özer, Durugöl Sehit Bayram Gümüs Ilkokulu'nda düzenlenen 2022-2023 egitim ögretim yili ikinci ara tatil programinda, bugün itibariyle 19 milyon ögrenci ve 1,2 milyon ögretmenin bir haftalik ara tatile girecegini söyledi.

Her dönem birer hafta ara tatil oldugunu animsatan Özer, "Bu dönem, bir haftalik ara tatilimiz, Ramazan Bayrami ile kesisti, insallah bugünden itibaren ögrencilerimiz ve ögretmenlerimiz bir haftalik tatil yapacak. Tüm ögrencilerimize, ögretmenlerimize iyi tatiller diliyorum. Ögretmenlerimiz de idari izinli sayilacaklar ve mesleki gelisimleriyle ilgili seminerleri insallah Ögretmen Bilisim Agi üzerinden istedikleri yerlerden alabilecekler." diye konustu.

Özer, ögretmenlere tesekkür ederek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Gerçekten 6 Subat depreminden itibaren hiçbir çagri olmadan sahaya fedakar sekilde kostular. Bu süreçte, Necip Fazil Kisakürek'in, "Kim var? denildigi zaman, sagina soluna bakmadan, tek, tek, ben varim.' diyen gençlikle ilgili o mustusu gerçekten ögretmenlerimizde tecelli etti. Yani '6 Subat depreminde kim var?' denildigi zaman, sagina ve soluna bakmadan sahaya kosan ögretmenlerimiz oldu. O ögretmenlerimiz ki ilk günden itibaren depremzede vatandaslarimizin yeme ve barinma ihtiyacini karsilamak için gerçekten büyük fedakarlik gösterdiler. O ögretmenlerimiz ki bölgeye gönderilen yardimlarin dagitiminda çok büyük fedakarlik gösterdiler. O ögretmenlerimiz ki çadirlarda konteynerlerde çocuklarimizin ve ailelerin psikolojik saglamliklarini güçlendirmek için her türlü destek verdiler. O ögretmenlerimiz ki MEB AKUB ismi altinda arama kurtarma birimi olarak o enkazlarin altindan canli vatandaslarimizi kurtarmak için büyük riskler aldilar. O ögretmenlerimiz ki her türlü kosulda hiç sikayet etmeden vatandasinin yaninda olmak, onun derdine derman olmak için çaba sarf ettiler. Iste bu ögretmenlerimize, tüm egitim camiasina en içten sükranlarimi sunuyorum."

Ögretmenlerin Kovid-19 salgininda da sürecin kahramanlari olduguna dikkati çeken Özer, sunlari kaydetti:

"Herkesin can derdinde oldugu zaman vefa gruplarinda vatandaslarimiza yardim etmek yardim etmek, yardimlari ulastirmak için. Yine meslek liselerinde vatandaslarimizin ihtiyaç duymus oldugu maskeyi, dezenfektani, yüz koruyucu siperlikleri ve diger tüm ihtiyaç duyulan ürünleri üretmek ve ihtiyaç noktalarina ulastirmak için ögrencilerimizle büyük fedakarliklar göstermisti. Onun için bu sürecin kahramani olan tüm ögretmenlerimize tüm milletim adina, Milli Egitim Bakanligi adina en içten sükranlarimi sunuyorum. Hala bölgede olan ögretmenlerimize de gönüllü olarak çalisan ögretmenlerimize de katkilarindan dolayi sükranlarimizi sunuyorum, çok tesekkür ediyorum."

- "Deprem bölgesindeki hayatin normallesebilmesi için egitimin öncelikli olarak normallesmesi lazim"

Özer, depremde vefat edenlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Insallah devlet millet el ele vererek oralari da hizli bir sekilde toparlayacagiz. Biz biliyoruz ki deprem bölgesindeki hayatin normallesebilmesi için egitimin öncelikli olarak normallesmesi lazim." dedi.

Depremlerin yasandigi 6 Subat'tan itibaren bu bilinçle hareket ettiklerinin altini çizen Özer, su degerlendirmede bulundu:

"Depremden etkilenen 10 ilimizde hayati normallestirmenin yolunun, egitimi normallestirmekten geçtigi bilinciyle ve her yerde ve her sartta egitim mottosuyla öncelikli olarak çadirlarda, konteynerlerde yeni egitim siniflari olusturarak ögrencilerimizi bulunduklari her mekanda ögretmenleriyle bulusturmaya büyük özen gösterdik. Daha sonra da deprem bölgesindeki 10 ilimizi 3 kategoriye ayirarak normallestirmenin yollarini aradik ve bu vesileyle birinci kategoride Kilis, Diyarbakir ve Sanliurfa illerimizi 1 Mart tarihi itibariyle merkez ve tüm ilçelerdeki egitim ögretimi normal normallestirdik. Yine ikinci kategoride yer alan Osmaniye, Gaziantep ve Adana illerimize de egitim ögretimi 13 Mart itibariyle normallestirdik merkez ve ilçelerde. Geriye kalan ve depremden en fazla etkilenen Adiyaman, Kahramanmaras, Malatya ve Hatay'da ise merkez ve ilçelerin tamaminda bir anda degil, saglam binalarda ilçe bazli bir sekilde egitim ögretimi normallestirmek için 27 Mart tarihinde belirli ilçelerde egitim ve ögretimi baslattik. Bu kapsamda 27 Mart'ta Malatya'da 8 ilçede, Kahramanmaras'ta 2 ilçede, Hatay'da 7 ilçede ve Adiyaman'da 5 ilçede çocuklarimizi ögretmenleriyle bulusturduk."

Özer, daha sonraki süreçleri yönetmesi için valiliklere yetki verdiklerini animsatarak, "Valiliklerimiz saglamlik durumuna göre, sadece okullarin saglamlik durumu da degil, çevresindeki yasayan insanlarin hayatinin akisinin normallesmesindeki durumlara göre, diger ihtiyaçlarinin karsilanmasi durumuna göre, kendi sartlari olgunlasan ilçelerde egitim ve ögretime baslamak için inisiyatif kullandilar. Tabi ki inisiyatif kullanirken mutlaka Milli Egitim Bakanligiyla da istisare ettiler." diye konustu.

- "Kurslar, bir haftalik tatilde açik olmaya devam edecek"

Bu kapsamda Malatya'da 3 Nisan itibariyle merkez ve tüm ilçelerde egitim ögretime baslandigini dile getiren Özer, yine Kahramanmaras'ta 10 Nisan itibariyle merkez ve ilçelerdeki tüm okullarimizda egitim ögretimin basladigini aktardi.

Özer, sunlari kaydetti:

"Bakanlik olarak en önem verdigimiz ögrenci grubumuz LGS'ye girecek 8. siniflar ve YKS'ye girecek, üniversite sinavina girecek olan 12. siniflar. Bakanlik olarak, 6 Subat tarihinden itibaren destekleme ve yetistirme kurslarini devreye sokarak bu ögrencilerimize özel ihtimam gösterdik, kaygiya düsmemeleri için ve sinavlara hazirlanmalariyla ilgili ve su an geldigimiz noktada tüm bölgede yani 10 ilimizde 3 bin 450 tane destekleme, yetistirme kurs noktasinda bu çocuklarimiza destek olmaya devam ediyoruz. Su ana kadar yaklasik 145 bin ögrencimiz mevcut olarak bu kurslardan yararlaniyor. Bu bir haftalik tatilde bu kurslarimiz kapanmayacak, açik olmaya devam edecek."

Bakan Özer, egitimin normallesmesi noktasinda katki sunan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, AFAD Baskani Yunus Sezer'e ve depremden etkilenen illerin valileri ile bölgede görev yapan valilere, kaymakamlara tesekkür etti.

Ögrencilere iyi tatiller dileyen Özer, tatilde en az bir kitap okumalarini tavsiye etti.

Bakan Özer, siniflari ziyareti sirasinda ögrencilere çesitli hediyeler verdi, hatira fotografi çektirdi.

(Bitti)