Mehmet T. Nane, Pegasus Hava Yollari Yönetim Kurulu Baskani olduYunus Türk

Mehmet T. Nane, Pegasus Hava Yollari Yönetim Kurulu Baskani olduYunus Türk

ISTANBUL (AA) - Pegasus Hava Yollari Yönetim Kurulu Baskan Vekili Mehmet T. Nane, bugün gerçeklestirilen olagan genel kurul toplantisi sonrasi yönetim kurulunun aldigi kararla yönetim kurulu baskani olarak seçildi.

Pegasus açiklamasina göre, Mehmet T. Nane, Pegasus Hava Yollari Yönetim Kurulu Baskanligi görevini, 17 yildir bu görevi üstlenen Ali Sabanci'dan devraldi. Ali Sabanci, Esas Holding Yönetim Kurulu Baskanligi ve Pegasus Hava Yollari Yönetim Kurulu Üyeligi görevlerine devam edecek.

Pegasus Hava Yollari'na 2016'nin mart ayinda geçis yapan Mehmet T. Nane, 6 yil boyunca sirketin CEO'luk görevini yürüttü ve ardindan 2022'nin mart ayinda yönetim kurulu baskan vekilligi görevini üstlendi.

Uluslararasi Hava Tasimaciligi Birligi (IATA) Yönetim Kurulu ile Icra Kurulu Baskanligi, Türkiye Özel Sektör Havacilik Isletmeleri Dernegi (TÖSHID) Yönetim Kurulu Baskanligi gibi önemli ulusal ve uluslararasi kuruluslarda üstlendigi görevlerini halen sürdüren Mehmet T. Nane, Pegasus Hava Yollari'ndaki görevine yönetim kurulu baskani olarak devam edecek.

Bogaziçi Üniversitesi Uluslararasi Iliskiler bölümü mezunu olan Mehmet T. Nane, is hayatina 1988'de basladi, 1997 yilina kadar sirasiyla Türkiye Emlak Bankasi, Demirbank ve Demir Yatirim'da çesitli birimlerde görev aldi.

1997 yilinda katildigi Sabanci Grubu bünyesinde 2005 yilina kadar planlama, is gelistirme dairesi baskan yardimciligi, perakendecilik grubu direktörlügü ve Sabanci Holding Genel Sekreterligi görevlerinde bulundu.

2000-2005'te Teknosa Yönetim Kurulu Baskan Vekilligi, 2005-2013 yillari arasinda Teknosa Genel Müdürlügü ve 2013-2016 yillari arasinda CarrefourSA Genel Müdürlügü yapan Nane, 2016 itibariyla ise Pegasus Hava Yollari'na geçis yapti.

Mehmet T. Nane, Asya Pasifik Perakendeciler Federasyonu (FAPRA) Yönetim Kurulu Baskanligi, Türkiye Alisveris Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF), Gida Perakendeciligi Dernegi (GPD) ve Zincir Magazalar Dernegi (ZMD) Kurucu Baskanligi, TOBB Perakendecilik Meclisi Baskanligi, SEV-Saglik Egitim Vakfi Yönetim Kurulu Baskanligi, Harvard Business School Türk Mezunlar Dernegi Yönetim Kurulu Baskanligi görevlerinde bulundu.

Nane, halen Uluslararasi Hava Tasimaciligi Birligi (IATA) Yönetim Kurulu ile Icra Kurulu Baskanligi, Türkiye Özel Sektör Havacilik Isletmeleri Dernegi (TÖSHID) Yönetim Kurulu Baskanligi, TOBB Sivil Havacilik Meclis Baskan Yardimciligi, Türkiye Turizm Yatirimcilari Dernegi (TTYD) Baskan Yardimciligi, TOBB GS1 Türkiye Vakfi Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyeligi, SEV Mütevelli Heyeti Üyeligi, BÜVAK Bogaziçi Üniversitesi Vakfi Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyeligi gibi farkli sivil toplum kuruluslarinda görevlerini yürütüyor.

Yanindayiz Dernegi ve Teknolojide Kadin Dernegi (WTECH) Kurucu Üyesi olan Mehmet T. Nane, ayni zamanda Professional Women Network (PWN) Istanbul'un olusturdugu Toplumsal Cinsiyet Esitligini Destekleyen CEO'lar Manifestosu kapsaminda PWN Esitlik Elçileri arasina katildi.