MEB'in, depremden etkilenen illerdeki ücretsiz kurslarina yaklasik 21 bin kisi katiliyorSelma Kasap- Milli Egitim Bakani Mahmut Özer: - "Kurslarimiz, bir araya gelen ve üretime katki sunan vatandaslarimizin bu süreci atlatabilmelerine destek oluyor. Bu nedenle biz de depremzede vatandaslarimizin sosyal ve kültürel çalismalarda bulunmasi için halk egitimi merkezleri ve olgunlasma enstitülerimiz bünyesindeki kurslarin tamamini aktif hale getirdik"

MEB'in, depremden etkilenen illerdeki ücretsiz kurslarina yaklasik 21 bin kisi katiliyorSelma Kasap- Milli Egitim Bakani Mahmut Özer:
- "Kurslarimiz, bir araya gelen ve üretime katki sunan vatandaslarimizin bu süreci atlatabilmelerine destek oluyor. Bu nedenle biz de depremzede vatandaslarimizin sosyal ve kültürel çalismalarda bulunmasi için halk egitimi merkezleri ve olgunlasma enstitülerimiz bünyesindeki kurslarin tamamini aktif hale getirdik"

ANKARA (AA) - SELMA KASAP - Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Kahramanmaras merkezli depremlerin etkiledigi illerde yasayanlarin sosyal ve kültürel çalismalarda bulunmasi için halk egitimi merkezleri ve olgunlasma enstitüleri bünyesindeki ücretsiz kurslarin aktif hale getirildigini bildirdi.

Özer, AA muhabirine yaptigi açiklamada, depremlerden etkilenen ve olaganüstü hal ilan edilen 10 ilde 6 Subat tarihi sonrasinda örgün ve yaygin egitime ara verildigini hatirlatti.

Kilis, Diyarbakir ve Sanliurfa'da 1 Mart, Adana, Osmaniye ve Gaziantep'te 13 Mart'ta okullarin ve hayat boyu ögrenme kurumlarinin açildigini dile getiren Özer, depremden en çok etkilenen ve 27 Mart'a kadar egitime ara verilen Hatay, Kahramanmaras, Adiyaman ve Malatya'da da hayat boyu ögrenme faaliyetlerine katilim yönündeki talepler üzerine halk egitimi merkezleri ve olgunlasma enstitülerindeki kurslarin faaliyete geçirildigini kaydetti.

Deprem bölgesinde her yas grubuna yönelik egitim hizmetinin sürdürüldügünü belirten Özer, söyle devam etti:

"Kurslarimiz, bir araya gelen ve üretime katki sunan vatandaslarimizin bu süreci atlatabilmelerine destek oluyor. Bu nedenle biz de depremzede vatandaslarimizin sosyal ve kültürel çalismalarda bulunmasi için halk egitimi merkezleri ve olgunlasma enstitülerimiz bünyesindeki kurslarin tamamini aktif hale getirdik. Bölgede kurulan çadir kent ve konteyner kentlerde, Hayat Boyu Ögrenme Koordinasyon ve Destek Merkezleri olusturduk. 13 Mart itibariyla açilan 1560 ücretsiz kursumuza 20 bin 745 vatandasimiz katilim sagliyor." dedi.

Bakan Özer, halihazirda Adana'daki 145 kursta 2 bin 16, Adiyaman'daki 4 kursta 49, Diyarbakir'daki 168 kursta 2 bin 83, Gaziantep'teki 78 kursta 1225, Kilis'teki 335 kursta 4 bin 84, Malatya'daki 6 kursta 74, Osmaniye'deki 644 kursta 8 bin 161, Sanliurfa'daki 180 kursta 3 bin 53 kursiyerin egitim aldigini kaydetti.

Bakanligin 10 ilde açtigi ücretsiz kurslardan en çok "Veliler için Aile Okulu", "37-72 aylik çocuklar için Oyun Odasi", "Matematiksel Yetkinlik ile Fen ve Teknolojideki Temel Yeterlilikler" ile "Kur'an-i Kerim Okuma" tercih edildi.