Kore Yemegi Yarismasi 10 Haziran'da gerçeklestirilecekEmirhan Yilmaz- Kore Kültür Merkezi'nde yapilacak yarismada12 yarismaci, 6'sar kisilik iki grup halinde hünerlerini sergileyecek

Kore Yemegi Yarismasi 10 Haziran'da gerçeklestirilecekEmirhan Yilmaz- Kore Kültür Merkezi'nde yapilacak yarismada12 yarismaci, 6'sar kisilik iki grup halinde hünerlerini sergileyecek

ISTANBUL (AA) - Kore Kültür Merkezi, düzenleyecegi Kore Yemegi Yarismasi ile Türkiye'de Kore kültürünün yayginlasmasini hedefliyor.

Kültür Merkezi'nden yapilan açiklamaya göre, dostluk baglarinin uzun yillar öncesine dayandigi Kore ve Türkiye, kardes ülke olarak, her geçen yil kültürel, diplomatik ve sosyal baglarini güçlendirmeye devam ediyor.

Türkiye'de genis kesimlere Kore kültürünü tanitan Kore Kültür Merkezi, düzenledigi etkinliklerle iki dost ülke arasindaki iliskileri pekistirerek Kore kültürünün Türkiye'de daha yakindan taninmasini da sagliyor.

Kore Kültür Merkezi tarafindan düzenlenen Kore Yemegi Yarismasi, bu yil da tüm Kore yemegi severleri bu heyecana davet ediyor.

Köklü geçmisi ve zengin içerikleriyle Kore mutfagi son yillarda popüler mutfaklar arasinda gösteriliyor. Kore kültürünün önemli simgelerinden olan Kore mutfagi kendine has lezzetleriyle tüm dünyada oldugu gibi Türkiye'de de büyük ilgi görüyor.

Kore Yemegi Yarismasi'na ilgi her geçen yil artarken, Kore mutfagi da genis kesimlerce daha yakindan taniniyor. 10 Haziran Cumartesi günü Kore Kültür Merkezi'nde gerçeklestirilecek Kore Yemegi Yarismasi'nda 12 yarismaci, 6'sar kisilik iki grup halinde hünerlerini sergileyecek.

- Fermantasyon yöntemi, yarisma yemeklerinin ana temasi olacak

Açiklamada görüslerine yer verilen Kore Kültür Merkezi Genel Müdürü Kee Houng Park, "Kore mutfagi" denilince yemekten ziyade Kore kültürünü temsil eden kültürel bir içerik olarak algilanmasi için her yil Kore Yemegi Yarismasi etkinliginin düzenlendigini ve bunun çesitli K-Contents etkinlikleri ile de Türkiye'de Kore kültürünün daha hizli yayilmasini saglayacagini belirtti.

Verilen bilgiye göre, Kore mutfaginin karakteristik özelligini olusturan fermantasyon yöntemi, yarisma yemeklerinin ana temasi olacak. Yarismacilar, yemeklerini yaparken Kore mutfaginin önemli fermantasyon ürünleri olan Gochujang ve Doenjang'i kullanarak en lezzetli yemegi yapmaya çalisacak. Jüri üyelerinden en yüksek puani alan yarismaci, 2023 Kore Yemegi Yarismasi'nin galibi olacak.

Sosyal medya hesaplarindaki paylasimlariyla genis kesimlerce ilgiyle takip edilen David Gündüz, 2023 Kore Yemegi Yarismasi'nin sunuculugunu yapacak. 12 yarismaci en lezzetli yemegi ortaya koymak için zamanla yarisirken, David Gündüz de yarismacilara, jüri üyelerine ve izleyenlere yarisma heyecanini yasatacak.