Konya Büyüksehir Belediye Baskani Altay, aday tanitim toplantisina Togg ile geldiZehra Melek Çat

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Altay, aday tanitim toplantisina Togg ile geldiZehra Melek Çat

KONYA (AA) - Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Aday Tanitim Toplantisi'na Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili Togg ile geldi.

AK Parti Milletvekili Aday Tanitim Toplantisi, Selçuklu Kongre Merkezi'nde yapildi.

Altay, AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek ve Ziya Altunyaldiz ile AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, toplantinin yapildigi salona "Gemlik mavisi" Togg ile geldi.

Büyüksehir Belediye Baskani Altay, aracin önünde gazetecilere yaptigi açiklamada, AK Parti seçim beyannamesi ve aday tanitim töreni için dün Ankara'da oldugunu söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ile Togg test sürüsü yaptiklarini anlatan Altay, "Kendisi yurt disina gidecegini söyleyince, 'Yarin aday tanitimi var. Konya'ya emanet verseniz.' dedim. Kendisine Konya'ya göstermis oldugu önemden dolayi tesekkür ediyoruz. Sayi hizla artiyor, bundan sonra kullanma imkanina kavusacagiz. Konya'da ilk olmasi ve bugüne tevafuk etmesi büyük bir güzellik oldu. Hayirli olsun." diye konustu.

Altay, dün Ankara'dan Togg'u kullanarak Konya'ya geldigini, Togg'a vatandaslarin da yogun ilgi gösterdigini dile getirerek, "Ülkemizin geldigi noktayi göstermesi açisindan önemli. Sayin Cumhurbaskani'miza böyle bir vizyon için tesekkür ediyoruz." dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Togg'un, Türkiye'nin nereden nereye geldigini gösterdigini vurgulayarak, "Hayirli olmasini diliyoruz. Emegi geçenlere tesekkür ediyoruz. Cumhurbaskani'mizin vizyonu, kararliligi, durusu, takibi bu sonucu ortaya çikardi. Eserlerimizle ülkemizle gurur duyuyoruz. Togg ile de gurur duyuyoruz." ifadesini kullandi.

Milletvekili Ziya Altunyaldiz da görüsleri söyle dile getirdi:

"Kampanyamiza, Devrim otomobilinden devrin otomobiline ve aslinda bir akilli cihaza kavusarak, ülkemizin 60 yillik rüyasini gerçege dönüstürerek baslamis olacagiz. Türkiye Yüzyili'nin insasinda önemli parametrelerden biri olan akilli cihaz Togg ülkemize hayirli olsun. Insallah Türkiye Yüzyili'ni, yeni insa süreçleriyle Türkiye'ye Cumhurbaskani'mizin önderliginde armagan etmeye devam edecegiz."

AK Parti Il Baskani Angi da Togg'un ve toplantinin hayirli olmasi temennisinde bulundu.

- "Bugün artik yeni bir basari hikayesi yazmak gerekiyor"

Altay, Aday Tanitim Toplantisi'nda yaptigi konusmada ise seçim startinin verildigini hatirlatarak, "Bu yolculuk 14 Agustos 2001'de Cumhurbaskani'mizin 'Artik hiçbir sey eskisi gibi olmayacak.' dedigi gün basladi. O günden bugüne Türkiye çok önemli kazanimlar elde etti. Bugün artik yeni bir basari hikayesi yazmak gerekiyor." dedi.

Angi da Konya'da Cumhur Ittifaki'ndan olusan 15 milletvekilinin 15 Mayis'ta Meclis'te olmasi, Türkiye Yüzyili'ni insa etmek için çalisacaklarini söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen adaylar kendilerini tanitti.