Konteyner kentin "Pamuk prensesi" depremzede miniklere oyunlarla moral oluyorIbrahim Yozoglu,Onur Orhan- Hatay'da depremden yarali kurtulan ve ailesiyle konteynerde kalan çocuk gelisimi ögretmeni Selmanur Aksoy, giydigi pamuk prenses kostümüyle afetzede miniklerle oyunlar oynayip etkinlikler yapiyor

Konteyner kentin "Pamuk prensesi" depremzede miniklere oyunlarla moral oluyorIbrahim Yozoglu,Onur Orhan- Hatay'da depremden yarali kurtulan ve ailesiyle konteynerde kalan çocuk gelisimi ögretmeni Selmanur Aksoy, giydigi pamuk prenses kostümüyle afetzede miniklerle oyunlar oynayip etkinlikler yapiyor

HATAY (AA) - IBRAHIM YOZOGLU / ONUR ORHAN - Hatay'da meydana gelen depremden yarali kurtulan 26 yasindaki çocuk gelisimi ögretmeni Selmanur Aksoy, enkazdan çikardigi pamuk prenses kostümüyle minik depremzedeleri eglendiriyor.

Daha önce ücretli çocuk gelisimi ögretmenligi yaparken kirsal mahallelerdeki okullarda giydigi kostümlerle çocuklari eglendiren Aksoy, 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlere Antakya ilçesinde yakalandi.

Akasya Mahallesi'nde oturduklari üç katli müstakil evden yarali kurtulmayi basaran Aksoy, agabeyi ve iki yegenini kurtardiktan sonra Iskenderun'daki kanser hastasi annesi ile kiz kardesine ulasarak birlikte çadir kentte yasamaya basladi.

Kisa süre önce ailesiyle Konya Konteyner Kent'te yerlesen Aksoy, burada depremzede minikler için bir seyler yapmaya karar verdi. Evinin enkazindan kurtardigi pamuk prenses kostümünü giyen Aksoy, konteyner kentte çocuklarla etkinlikler yapmaya basladi.

Kostümtüyle konteyner kentin "Pamuk prensesi" olarak anilmaya baslayan Aksoy, çocuklarla müzik esliginde dans edip oyunlar oynayarak onlara moral veriyor.

- "Çocuklarla iç içe olmak benim için ayri mutluluk"

Babasini küçük yasta kanserden kaybeden Aksoy, AA muhabirine, deprem sirasinda agabeyi ve yegenlerini kurtardigi için büyük sevinç yasadigini söyledi.

Yaklasik iki ay çadirda yasadiktan sonra konteynere tasindiklarini aktaran Aksoy, haftada iki gün Yayladagi ilçesinde gönüllü ögretmenlik yaptigini belirtti.

Diger günlerde de konteyner kentte enkazdan çikardigi pamuk prenses kostümünü giyerek etkinlikler yaptigini anlatan Aksoy, söyle devam etti:

"Su an çok mutluyum, konteyner kentte pamuk prenses olarak aniliyorum. Çocuklar sürekli kapimi, pencerelerimi tiklatiyorlar. Gece gündüz gönüllü sekilde çalismaya devam ediyorum. En büyük hayalim, çocuklugumdan bu yana ana sinifi ögretmeni olmakti. Hayalimi basardigimi düsünüyorum. Atanamadim, evet ama çocuklarla iç içe olmak benim için ayri mutluluk. Yani ögretmen olmama gerek yok. Sadece ögretmen olup sinifa girince çocuklarin kalbine dokunmuyorsunuz, çocuklarla vakit geçirdikçe onlarin kalplerine dokunabiliyorsunuz zaten. O sekilde hayallerimi gerçeklestirdim. Üniversiteden bu yana gönüllüyüm."

Aksoy, faaliyetini görenlerin kendisine yüz boyasi, malzeme desteginde bulundugunu belirtti.

Yaralarin birlikte sarilacagini dile getiren Aksoy, çocuklarin deprem travmasini atlatmasina destek olmak için gönüllü çalismaya devam edecegini sözlerine ekledi.