Türk Dünyasi Belediyeler Birligi Yönetim Kurulu Toplantisi Istanbul'da yapildiKübra Kara- TDBB Baskani ve Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay: - "Bugünkü toplantimizda özellikle deprem felaketinde yasananlarla ilgili bilgi paylasiminda bulunacagiz"

Türk Dünyasi Belediyeler Birligi Yönetim Kurulu Toplantisi Istanbul'da yapildiKübra Kara- TDBB Baskani ve Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay:
- "Bugünkü toplantimizda özellikle deprem felaketinde yasananlarla ilgili bilgi paylasiminda bulunacagiz"

ISTANBUL (AA) - Türk Dünyasi Belediyeler Birligi (TDBB) Yönetim Kurulu Toplantisi, Istanbul'da gerçeklestirildi.

Birligin, Zeytinburnu'ndaki genel merkezinde gerçeklestirilen toplantiya Türkiye'den ve yurt disindan belediye baskanlari katildi.

TDBB Baskani ve Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, toplantiya iliskin yaptigi açiklamada, birligin amacinin, Türkçe konusan ve gönül cografyasindaki yerel yönetimlerin bir araya geldigi uluslararasi bir birlik olusturmak oldugunu vurguladi.

Altay, bugün itibariyla 30 ülkeden 1200'e yakin sehrin birlige üye oldugunu ifade etti.

Birligin temel amacinin, üye ülkelerin sehirleri arasindaki kardeslik iliskisinin yükseltilmesi, sehirlerin problemlerinin tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin sunulmasi, ayrica kültürel mirasin yasatilmasiyla ilgili çalismalar yürütmek oldugunu aktaran Altay, "Türk Dünyasi Belediyeler Birligi olarak özellikle kardes sehir iliskilerinin kurulmasi ve belediyelerimiz arasindaki tecrübe paylasiminin yürütülmesiyle ilgili önemli projeler yürütüyoruz. Bugünkü toplantimizda özellikle deprem felaketinde yasananlarla ilgili bilgi paylasiminda bulunacagiz." dedi.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremler sonrasi, 30 ülkeden ve kardes sehirlerden ciddi destek geldigini anlatan Altay, zorluklarin hep birlikte asilacagini söyledi.

Bugünkü toplantida da Türkiye ve yurt disindan üyelerin yer aldigini belirten Altay, sunlari kaydetti:

"Bu hafta Türk Dünyasi ve Topluluklari Haftasi'ni yasiyoruz. Bu haftanin bizim için önemli olmasinin nedenlerinden biri nevruzun içinde bulunuyor olmasi. Bölge cografyamizda ve Türk dünyasinda nevruz, baharin gelisinin, bolluk, bereketin kutlandigi, birlik, beraberligin ve kardesligin pekistirildigi bir bayram. Bu vesileyle nevruzu kutlayan tüm ülkelerimize ve gönül cografyamiza da tebriklerimizi iletiyoruz. Dünyanin en çok ihtiyaci olan birlik ve beraberligin bu vesileyle tesis edilmesini temenni ediyorum."

Toplantiya, Türkiye'den üyelerin yani sira Arnavutluk Belediyeler Birligi Genel Müdürü Agron Haxhimali, Bosna Hersek Novi Grad Sarajevo Belediye Baskani Semir Efendic, Kirgizistan Yerel Yönetimler Birligi Baskani Bektur Orozbaev, Kuzey Makedonya Tetova (Kalkandelen) Belediye Baskani Bilal Kasami, Lübnan Dannieh Belediye Baskani Muhammed Sadieh, Mogolistan Yerel Yönetimler Birligi Baskani Batbold Sundui, Özbekistan Kokand Belediye Baskani Usmanov Maruf Azamovich katildi.