Kaspersky akilli ev cihazlarinin temel dijital aliskanliklarini arastirdiFurkan Gençoglu-Kaspersky Tüketici Ürünleri Pazarlama Baskan Yardimcisi Marina Titova: - "Akilli ev cihazlari ve çözümleri insanlarin günlük islerini önemli ölçüde iyilestirebilir ve kolaylastirabilir"

Kaspersky akilli ev cihazlarinin temel dijital aliskanliklarini arastirdiFurkan Gençoglu-Kaspersky Tüketici Ürünleri Pazarlama Baskan Yardimcisi Marina Titova:
- "Akilli ev cihazlari ve çözümleri insanlarin günlük islerini önemli ölçüde iyilestirebilir ve kolaylastirabilir"

ISTANBUL (AA) - Kaspersky tarafindan küresel çapta gerçeklestirilen yeni bir ankette, akilli ev cihazlarinin temel dijital aliskanliklari, engelleri ve kullanimi arastirildi.

Kaspersky'den yapilan açiklamada Dijital pazar arastirmasinin sonuçlarina yer verildi. Buna göre, akilli ev cihazlarinin aktif olarak kullanildigi ev sayisinin 2026 yilina kadar 573 milyon 700 bin kullaniciya ulasmasi beklenirken, hane penetrasyonunun o yila kadar yüzde 25'e ulasilacagi kaydedildi.

Kaspersky’nin gerçeklestirdigi anket sonuçlari, ailelerinin akilli cihazlariyla daha sik ilgilenenlerin erkekler oldugunu gösterdi.Bu durum, ev yönlendiricisinden (home router) Wi-Fi ayarlarinin degistirilmesi gerektiginde veya aga yeni cihazlar eklendiginde de geçerli.

Erkeklerin yüzde 75'i genellikle bunu yaparken, kadinlarin yalnizca yüzde 50'si görevi yerine getiriyor. Bilgisayarlara yazilim ve uygulama yükleme söz konusu oldugunda da durum neredeyse ayni seyirde ilerliyor. Kadinlarin yüzde 47'sine kiyasla erkeklerin yüzde 72'si bundan sorumlu olarak görülüyor.

Çocuklarin dijital aliskanliklarina iliskin egilim ise degisiyor.

Arastirma verileri, her iki ebeveynin de çocuklarin cihazlarda geçirdigi zamani kontrol etme konusunda esit derecede istekli oldugunu gösteriyor. Erkeklerin yüzde 67'si, kadinlarin yüzde 54'ü küçüklerin cihazlarda geçirdigi zamani izliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Kaspersky Tüketici Ürünleri Pazarlama Baskan Yardimcisi Marina Titova, "Akilli ev cihazlari ve çözümleri insanlarin günlük islerini önemli ölçüde iyilestirebilir ve kolaylastirabilir. Her aile, rol dagiliminin hangi versiyonunun kendileri için en uygun olduguna kendisi karar verir. Ayni zamanda, kilit nokta, modern akilli cihazlarin ve güvenlik çözümlerinin cinsiyet ve yastan bagimsiz olarak herkes tarafindan erisilebilir olmasi gerektigidir." ifadelerini kullandi.