Çankirili kadinlar yaptiklari el isi giysi ve oyuncaklari deprem bölgesine gönderdiMehmet Demirci

Çankirili kadinlar yaptiklari el isi giysi ve oyuncaklari deprem bölgesine gönderdiMehmet Demirci

ÇANKIRI (AA) - Çankiri'nin Orta ilçesine Bagli Yaylakent beldesindeki kadinlar, yaptiklari el isi giysi ve oyuncaklari 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenenlere ulastirilmasi için AFAD yetkililerine teslim etti.

Yaylakent Belediye Baskani Nurgül Dede öncülügünde baslatilan kampanya kapsaminda temin edilen iplikler, beldede yasayan gönüllü kadinlara dagitildi.

Kadinlar tarafindan örülen kaskol, bere, hirka, oyuncak gibi yaklasik bin parça el emegi ürün, depremzedelere gönderilmek üzere AFAD'a teslim edildi.

Dede, yaptigi açiklamada, depremde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakinlarina sabir diledi.

Belediye olarak deprem bölgesine araç, ekipman ve maddi destek de sagladiklarini dile getiren Dede, "Ayrica esim Nurgül Dede ve beldemiz AK Parti teskilati olarak kadinlarin ipini alarak atki, bere, eldiven, kaskol, çocuklar için oyuncak ve patikler örerek AFAD'a teslim ettik. Deprem bölgesine gönderiyoruz. Allah bir daha bize böyle aci yasatmasin." dedi.

Orta Halk Egitimi Merkezinde görevli usta ögretici Emine Bezci, ürünlerin hazirlanmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.