Depremzede müzisyen, ailesiyle kaldigi çadir kentte çocuklar için org çaliyor Sinan Balcikoca,Sergen Sezgin- Hatay'da dügünlerde müzisyenlik yapan ve depremde evi hasar alan Erdinç Teski: - "Farkli bölgelere de giderek çocuklari eglendiriyoruz. Evimde agir hasar var. Hatay'i terk etmeyecegiz. Çünkü burasi kendi vatanimiz. Biz buradayiz, burada müzik yapmaya devam edecegiz"

Depremzede müzisyen, ailesiyle kaldigi çadir kentte çocuklar için org çaliyor Sinan Balcikoca,Sergen Sezgin- Hatay'da dügünlerde müzisyenlik yapan ve depremde evi hasar alan Erdinç Teski:
- "Farkli bölgelere de giderek çocuklari eglendiriyoruz. Evimde agir hasar var. Hatay'i terk etmeyecegiz. Çünkü burasi kendi vatanimiz. Biz buradayiz, burada müzik yapmaya devam edecegiz"

HATAY (AA) - SINAN BALCIKOCA/SERGEN SEZGIN - Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay'daki evi hasar gören müzisyen Erdinç Teski, kaldigi çadir kentte org çalarak çocuklara moral veriyor.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerin büyük yikima yol açtigi Hatay'da, bir yandan enkaz kaldirma çalismalari sürerken diger yandan da çadir ve konteyner kentlerde yasam devam ediyor.

Narlica Mahallesi'nde kurulan bir çadir kentte kalan ve depremden önce dügünlerde müzisyenlik yapan Erdinç Teski, Mersin Halk Egitim Merkezi Müdürlügü personelince çadir kentte olusturulan etkinlik alaninda org çalip sarki söylüyor.

Halk Egitim Merkezi Müdürlügü müzik ögretmenleri sarkilara eslik ederken, depremzede çocuklar müzik esliginde oynuyor, anneleri ise alkisla tempo tutuyor.

Erdinç Teski, AA muhabirine, depremde evinin hasar aldigini, ailesinin kayip yasamadigini anlatti.

Depremin ardindan çadir kente yerlestirildiklerini belirten Teski, dügünlerde icra ettigi müzisyenligi, çadir kentte de çocuklar için devam ettirdigini söyledi.

Teski, çocuklarin yüzünün gülmesi için baska çadir kentlerde de müzisyenlik yaptigini anlatarak, "Buradaki insanlara moral olsun diye müzik yapiyorum. Devletimiz, milletimiz sag olsun." diye konustu.

Müzik sesini duyan insanlarin bir nebze olsun gülümsedigini vurgulayan Teski, sözlerini söyle sürdürdü:

"Çocuklarin morali güzel olsun diye çalisiyoruz. Burada org çalip çocuklari eglendiriyorum. Farkli bölgelere de giderek çocuklari eglendiriyoruz. Evimde agir hasar var. Hatay'i terk etmeyecegiz. Çünkü burasi kendi vatanimiz. Biz buradayiz, burada müzik yapmaya devam edecegiz. Burada çocuklari eglendirmeye devam ediyoruz. Yetkililer bize yardimci oluyor. Gördügünüz gibi ihtiyaçlarimizi karsiliyorlar. Önceden dügünlerde çaliyorduk, depremden dolayi içimize kapandik. Yaralarimiz da kabuk baglamadi. Hayat normale dönünce yine meslegimi icra etmeyi düsünüyorum."

Teski'ye eslik eden müzik ögretmeni Özlem Tanrikulu da ellerindeki imkanlarla çadir kente org getirdiklerini belirterek, "Özellikle çocuklarin mutlulugu bizi ayrica mutlu ediyor." dedi.