Karsan Japonya pazari için Altech sirketi ile distribütörlük anlasmasi imzaladiYunus Türk- Karsan Üst Yöneticisi Okan Bas:- "Kanada pazari ile giris yaptigimiz Kuzey Amerika pazarinin ardindan dünyanin bir diger ucundaki Japonya’da da Altech sirketi ile varligimizi genisletiyoruz"

Karsan Japonya pazari için Altech sirketi ile distribütörlük anlasmasi imzaladiYunus Türk- Karsan Üst Yöneticisi Okan Bas:- "Kanada pazari ile giris yaptigimiz Kuzey Amerika pazarinin ardindan dünyanin bir diger ucundaki Japonya’da da Altech sirketi ile varligimizi genisletiyoruz"

ISTANBUL (AA) - Karsan, Ekim 2022’den bu yana pazarlama faaliyetlerini yürüttügü Japonya pazarinda, ülkenin en büyük sirketlerinden Altech Co. Ltd. ile distribütörlük sözlesmesi imzaladi.

Karsan açiklamasina göre, Avrupa’da toplu tasimanin degisimine öncülük eden Karsan, yüksek teknolojiyi öne çikaran yerli modelleriyle dünya çapinda bir marka olma yolunda adimlarini hizlandiriyor.

Avrupa’da e-JEST ve e-ATAK modelleriyle elektrikli minibüs ve midibüs pazarlarinda liderligi kimseye kaptirmayan Karsan, Kuzey Amerika pazarindan sonra simdi de Japonya pazarina girmek üzere distribütörlük için anlasti.

Bu anlasmayla Karsan, sagdan direksiyonlu e-JEST üzerindeki çalismalarina da hiz verecek. Japonya’da yapilan pazar arastirmalarda, e-JEST benzersiz kompakt boyutlari ve yüksek teknolojisi ile daha çok turizm bölgelerinde ve yasli nüfusun bulundugu sehirler tarafindan talep görüyor.

Japonya’nin önde gelen sirketlerinden Altech Co. Ltd., 1976 yilinda kuruldu. Endüstriyel makinelerin ithalati ve satisini yapan bir sirket olarak Japon Borsasi’nda da hissesi islem gören, Asya kitasinda oldukça aktif olan olan Altech Co. Ltd.’nin, Japonya’nin yani sira Çin, Vietnam, Tayland ve Endonezya’da da istirakleri ve operasyonlari bulunuyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Bas, Japonya pazarina uygun sagdan direksiyonlu e-JEST üretimi için çalismalarin devam ettigini ve bu versiyon için bu yilin sonunda Japonya’da tanitim planladiklarini belirtti.

Karsan e-JEST’in Avrupa’daki basarisini, Japonya pazarinda da sürdürecek kadar basarili bir ürün oldugunu vurgulayan Bas, “Avrupa’da elektrikli minibüs pazarinin üç yildir lideri olan e-JEST modelimizin kisa zamanda Japonya pazarinda da çok büyük basari elde edecegine inaniyoruz. Japonya pazarina girerek, Türk otomotiv tarihinde de bir ilke imza atiyoruz. Kanada pazari ile giris yaptigimiz Kuzey Amerika pazarinin ardindan dünyanin bir diger ucundaki Japonya’da da Altech sirketi ile varligimizi genisletiyoruz. Bu anlasmayla birlikte Karsan, Avrupa’dan sonra Kanada’dan Japonya’ya kadar çok genis bir cografyada temsil edilir hale gelmis olacak. Karsan olarak bu bölgelerde hem satis hem de satis sonrasi servis hizmetlerimiz ile yer alacagiz.” degerlendirmesinde bulundu.