Karadag'da erken genel seçim 11 Haziran'da yapilacakLejla Biogradlija

Karadag'da erken genel seçim 11 Haziran'da yapilacakLejla Biogradlija

PODGORICA (AA) - Karadag Cumhurbaskani Milo Djukanovic, erken genel seçimin 11 Haziran Pazar günü yapilacagini açikladi.

Djukanovic, dün meclisi feshettigini açiklamasinin ardindan bugün baskent Podgorica'da basin toplantisi düzenledi.

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Miodrag Lekic'in gerekli çogunlugu saglayamadigini animsatan Djukanovic, "Ben de bugün Karadag Anayasasi'na göre erken genel seçime gidilmesi kararini aldigimi açikliyorum. Erken genel seçim 11 Haziran Pazar günü yapilacak." dedi.

- Karadag'i erken seçime götüren süreç

Karadag'da Dritan Abazovic basbakanligindaki hükümetin 20 Agustos'ta güvenoyu alamamasi üzerine baslayan yeni hükümet kurma süreci siyasi krize dönüsmüstü.

Sirp Ortodoks Kilisesi Patrigi Porfiriye ile ülkedeki Sirp Kilisesi'ne "resmi statü" kazandirmak için imzaladigi "temel anlasma" ile tartismalara neden olan Abazovic liderligindeki hükümet, Karadag Meclisinde yapilan oylama sonucu düsmüstü.

Ülkedeki Sirp yanlisi partiler, Cumhurbaskani Djukanovic'e yeni hükümeti kurmak için Lekic'in ismini iletirken Djukanovic, gerekli sartlari yerine getirmedigi gerekçesiyle hükümet kurma görevini Lekic'e vermeyi reddetmisti.

Djukanovic, Karadag Meclisinde 2 kez oylanan ve cumhurbaskaninin hükümetin kurulmasi sürecindeki yetkilerini kisitlayan yasayi imzalamis, Karadag Meclis Baskani Danijela Djurovic, Lekic'in hükümeti kurmakla görevlendirildigini açiklamisti.

Lekic, çogunlugun destegini alamamis ve yeni hükümetin kurulabilmesi için taninan süre sona ermisti. Bu sürecin ardindan Djukanovic de dün meclisi feshettigini açiklamisti.