AK Parti Grup Baskanvekili Yilmaz Tunç: "Seçimlerimiz, ülkemiz ve milletimiz için hayirli olsun"Aykut Yilmaz

AK Parti Grup Baskanvekili Yilmaz Tunç: "Seçimlerimiz, ülkemiz ve milletimiz için hayirli olsun"Aykut Yilmaz

TBMM (AA) - AK Parti Grup Baskanvekili Yilmaz Tunç, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in, Anayasanin 116'nci maddesinin verdigi yetkiyle cumhurbaskani ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayis'ta yenilenmesi kararini imzaladigini animsatarak, kararin Türkiye için hayirli olmasini diledi.

Tunç, yaptigi yazili açiklamada, "asrin felaketi" olarak da nitelendirilen Kahramanmaras merkezli depremlerin yol açtigi yaralarin sarilmasi, yikilan sehirlerin ayaga kaldirilarak hayatin normale dönmesi için vakit kaybina tahammüllerinin olmadigini söyledi.

Türkiye'nin büyük felaketin yol açtigi dogrudan ve dolayli etkileri giderecek güçlü bir yönetime sahip oldugunu belirten Tunç, "Türkiyemiz, seçim sürecini de basariyla atlatarak depremden zarar gören illerimiz ve 81 vilayetimiz için birlik olmaya devam edecektir." degerlendirmesinde bulundu.

- "Seçimlerimiz, ülkemiz ve milletimiz için hayirli olsun"

AK Parti ve Cumhur Ittifaki olarak öncelikli gündemlerinin deprem oldugunu vurgulayan Tunç, su ifadeleri kullandi:

"Ikametgahini veya seçmen kaydini degistiren depremzede kardeslerimizin hak ve imkanlardan mahrum kalmamalarini saglayacak adimlari atmakta, her türlü önlemi almakta kararliyiz. AK Parti ve Cumhur Ittifaki olarak bizim öncelikli gündemimiz depremdir. Ülkemizi ve sehirlerimizi afetlere dayanikli hale getirerek, öncekilerde basardigimiz gibi insanimizi söz verdigimiz sürede güvenli konutlara yerlestirmektir. O nedenle depreme maruz kalan 11 ilimiz, 81 vilayetimiz ve Türkiye’miz için hemen simdi diyoruz. Seçimlerimiz, ülkemiz ve milletimiz için hayirli olsun."