Kanada'da polis 556 çalinti araç ele geçirdiDilara Karatas

Kanada'da polis 556 çalinti araç ele geçirdiDilara Karatas

TRENTON (AA) - Kanada'da devam eden bir otomobil hirsizligi sorusturmasi kapsaminda, 11 Nisan itibariyla yaklasik 20 milyon dolar degerinde 556 çalinti araç bulundugu bildirildi.

Toronto Polis Departmanindan yapilan basin açiklamasina göre, Kasim 2022'de baslatilan ve "Stallion Projesi" olarak adlandirilan sorusturmada, gözaltina alinan 119 kisiye toplam 314 suçlama yöneltildi.

Sorusturma kapsaminda, 11 Nisan itibariyla yaklasik 20 milyon dolar degerinde 556 çalinti araç bulunurken bu araçlarin, satilmak üzere yurt disina çikarildigi ya da ülke içerisinde yasa disi faaliyetlerde kullanildigi belirtildi.

Açiklamada, daha önce ele geçirilen bir çalinti araç üzerinden toplanan kanitlar dogrultusunda polisin, içleri araçla dolu birçok konteynerin bulundugu bir bölgeye yöneldigi kaydedildi. Söz konusu konteynerlerin, araçlari Montreal Limani'na sevk etmek için kullanildigi, araçlarin oradan yurt disina çikarildigi belirtildi.

Ülkede araç hirsizliklarinin 2019'dan bu yana iki kat arttigi aktarilan açiklamada, bunun özellikle Toronto kenti ve çevresinde ciddi bir sorun haline geldigi vurgulandi.

Kanada'da polis, Kasim 2022'de çalinti araç ve parça sayisini azaltmak amaciyla ülke genelinde "Stallion Projesi"ni baslatmisti.