Kanada’da 155 bin kamu görevlisi greve gittiSeyit Aydogan- Grev nedeniyle basta vergi daireleri ve pasaport islemleri olmak üzere 23 federal kamu hizmetinde aksama olacak

Kanada’da 155 bin kamu görevlisi greve gittiSeyit Aydogan- Grev nedeniyle basta vergi daireleri ve pasaport islemleri olmak üzere 23 federal kamu hizmetinde aksama olacak

TORONTO (AA) - Kanada genelindeki federal devlet ofislerinde çalisan 155 bin kamu görevlisi, hükümet ile sendika arasindaki görüsmelerde anlasmaya varilamamasi üzerine greve gitti.

Kamuda yetkili sendikalarin üst kurulusu olan Kanada Kamu Hizmetleri Birligi (PSAC) Baskani Chris Aylward, Ottawa’da düzenledigi basin toplantisinda, üyeleri olan 155 binden fazla federal kamu görevlisi adina federal hükümet ile yürüttükleri görüsmelerde anlasmaya varamadiklarini belirtti.

Aylward, üyelerinin grevinin bugün yerel saatle 12.01 itibariyla basladigini bildirerek, "Hala aramizda mesafeler var ama masada kaliyoruz çünkü hala umutluyuz. Hedefimiz, bir anlasmaya varmak. Üyelerimiz iyi, nezih ve adil bir toplu sözlesme için mücadele etmeye hazir." ifadesini kullandi.

Ülke genelinde 250’den fazla grev hatti kuracaklarini aktaran Aylward, pazarlik masasinda konusulan konularin ayrintilarini açiklamayacagini ancak sendikanin kilit sorunlar çözülene kadar grevde kalacagini belirtti.

Hükümet adina Kanada Hazine Müstesarligindan yapilan açiklamada ise hükümetin "anlasmaya varmak için elinden gelen her seyi yaptigi ancak sendikanin, hükümetin Kanadalilara hizmet sunma kabiliyetini ciddi sekilde etkileyecek taleplerde israra devam ettigi" kaydedildi.

Kamu görevlilerinin greve gitmesi, basta vergi daireleri ve pasaport islemleri olmak üzere 23 farkli federal kamu hizmetinin aksamasina neden olacak.