Istanbul Devlet Opera ve Balesi "Bale Gala-Minkus Gecesi" düzenleyecekHilal Ustuk

Istanbul Devlet Opera ve Balesi "Bale Gala-Minkus Gecesi" düzenleyecekHilal Ustuk

ISTANBUL (AA) - Istanbul Devlet Opera ve Balesi (IDOB), 31 Mart ve 1 Nisan'da Kadiköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde "Bale Gala-Minkus Gecesi"nde sanatseverlerle bulusacak.

Etkinlikte, klasik bale repertuvarinda önemli yere sahip Ludwig Minkus'un müzikleriyle hareket bulan bale eserlerinin, artistik açidan zor ve güzel bölümlerinden olusan bir seçki sahnelenecek.

IDOB sanatçilari etkinlikte Paquita'dan "Pas de Deux", La Bayadere'den "Grand Vals", "Pas de Deux", "Saray Dansi", "Altin Idol'ün Dansi", "Hint Dansi (Indus)", "Pas d'Action", "Gölgelerin Kralligi" ve Don Kisot 'tan "Grand Pas de Deux" bölümlerini sunacak.

Eserleri, Berfu Elmas, Büsra Ay, Berin Kocabasoglu, Ami Naito, Çagatay Özmen, Yilmaz Berkay Günay, Can Bezirganoglu, Zuhal Karaca, M. Nuri Arkan, Deniz Polat, Merve Topaldemir, Zeynep Güçoglu, Sanem Silliler, Melis Gülmen, Eda Y. Dürüm, Naz Kurtulus, Asena Ökte, Nisa Deniz Ekmekçi, Ezgi Gemalmaz, Zeynep Isçimenler, Elifsu Pamukçu, Naz Özakinci Büklü, Hazal Çoruk Tunay, Elenay Baci, Ecem Ovat, Ege Timoçin, Cem Çelik, Cenk Tan Karayel, Berkay Topçuoglu, Tufan Elitas, Ayse Aras, Alican Güçoglu, Arda Erkara, Selin Kurt, Buket Polat, Dilara Çakmak, Zeynep Sude Tasdelen ve Rüya Duran yorumlayacak.

- Ludwig Minkus

Avusturyali bale müzigi bestecisi, keman virtüözü ve ögretmeni Ludwig Minkus, 1826'da dünyaya geldi. Rusya'daki St. Petersburg Imparatorluk Tiyatrolari'nda resmi bale müzigi bestecisi olarak görev yaparken yazdigi müziklerle taninan sanatçi, kariyeri boyunca, ünlü bale ustalari Arthur Saint-Leon ve Marius Petipa tarafindan sahnelenen orijinal eserler ve çok sayida yeniden düzenleme için besteler yapti.

"La Source" (1866), "Don Kisot" (1869) ve "La Bayadere" (1877) gibi klasiklesmis eserlere imza atan Minkus, 1917'de yasamini yitirdi.