Israil askerlerinin elinden vurdugu foto muhabiri Amra ameliyat edildiFatih Ulas- Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi El Cerrahisi Uzmani Dr. Okyar Altas: - "Hastamizin parmagi kaldiran kirislerinde bazi yirtiklar ve o bölgede enfeksiyon tespit ettik. Onlari yeterince temizledik. Simdi burada antibiyotik tedavisiyle beraber kirigini takip etmeye devam edecegiz" - Filistinli foto muhabiri Esref Ebu Amra: - "Beni Istanbul'da, hastanelerinde karsiladiklari için Türk Hükümeti ve Türk halkina ço

Israil askerlerinin elinden vurdugu foto muhabiri Amra ameliyat edildiFatih Ulas- Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi El Cerrahisi Uzmani Dr. Okyar Altas:
- "Hastamizin parmagi kaldiran kirislerinde bazi yirtiklar ve o bölgede enfeksiyon tespit ettik. Onlari yeterince temizledik. Simdi burada antibiyotik tedavisiyle beraber kirigini takip etmeye devam edecegiz"
- Filistinli foto muhabiri Esref Ebu Amra:
- "Beni Istanbul'da, hastanelerinde karsiladiklari için Türk Hükümeti ve Türk halkina ço

ISTANBUL (AA) - Israil askerlerinin Gazze Seridi'nde düzenlenen gösterilere müdahalesi sirasinda yaralanan ve tedavisinin devami için Istanbul'a gelen Anadolu Ajansi (AA) için serbest çalisan Filistinli foto muhabiri Esref Ebu Amra, Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi'nde ameliyat edildi.

Misir'in baskenti Kahire'den dün sabah gelen tarifeli uçakla Istanbul Havalimani'na ulasan Amra'nin tedavisi, hastanenin El Cerrahisi Bölümü'nde sürdürülüyor.

Elinde olusan enfeksiyon sebebiyle tedavi altina alinan Amra, sabah saatlerinde ameliyat edildi. Yaklasik 2 saat süren ameliyatin ardindan odasina alinan Amra'yi meslektaslari yalniz birakmadi.

Ameliyati yapan El Cerrahisi Uzmani Dr. Okyar Altas, operasyonun gayet basarili geçtigini söyledi.

Esref Ebu Amra'nin kapsül çarpmasi sonucunda elinde parçali bir kirik olustugunu anlatan Altas, "Oradaki meslektaslarimiz gerekli müdahaleleri yapmislar. Biz de hastanemizde karsiladiktan sonra hastamizin parmagi kaldiran kirislerinde bazi yirtiklar ve o bölgede enfeksiyon tespit ettik. Onlari yeterince temizledik. Simdi burada antibiyotik tedavisiyle beraber kirigini takip etmeye devam edecegiz." bilgisini verdi.

- "Türk halkina çok tesekkür ediyorum"

Filistinli foto muhabiri Amra, ameliyat sonrasinda yaptigi açiklamada, kolunun ve kemiklerinin çok zarar gördügünü dile getirdi.

Ona atilan bombanin eline isabet ettigine dikkati çeken Amra, "Elim ve kemiklerim çok büyük zarar gördü. Gazze'deki doktorlar parmaklarimin kesilmesi gerektigini açikladilar. Ama Türkiye'de Anadolu Ajansinin büyük ugraslari sonrasinda Allah'a sükürler olsun, Türkiye'ye geldik." diye konustu.

Türkiye'deki güzel karsilamadan dolayi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile AA'ya tesekkür eden Amra, "Beni Istanbul'da, hastanelerinde karsiladiklari için Türk Hükümeti ve Türk halkina çok tesekkür ediyorum. Insallah parmaklarim iyilesir ve ileriki günlerde kesilmeye gerek kalmaz." ifadelerini kullandi.

Amra, elindeki fotograf makinesini gören Israil askerlerinin kasitli olarak eline ates ettigini belirterek, olayi herkesin gördügünü kaydetti.

AA Genel Müdür Yardimcisi ve Genel Yayin Yönetmeni Yusuf Özhan, Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi'nde ameliyat edilen Filistinli foto muhabiri Esref Ebu Amra'yi ziyaret etti.

Doktorlardan Amra'nin son durumunu ögrenen Özhan, foto muhabirinin tedavi süreci hakkinda bilgi aldi.

Abluka altindaki Gazze Seridi sinirinda Mescid-i Aksa ve Filistinli tutuklulara destek amaciyla 15 Eylül'de düzenlenen gösterilere müdahale eden Israil askerleri, 2013'ten bu yana Anadolu Ajansi için serbest çalisan Filistinli foto muhabiri Esref Ebu Amra'yi elinden yaralamisti.