"Is Yargilamasinda Usul Semineri" TISK'in ev sahipliginde düzenlenecekÖzcan Yildirim

"Is Yargilamasinda Usul Semineri" TISK'in ev sahipliginde düzenlenecekÖzcan Yildirim

ANKARA (AA) - Is Yargilamasinda Usul Semineri, yüksek yargi üyeleri ve is hukukçularinin katilimi ile yarin Istanbul'da düzenlenecek.

Türkiye Isveren Sendikalari Konfederasyonundan (TISK) yapilan yazili açiklamada, konfederasyonun is hukuku alaninda gerçeklestirdigi bilimsel çalismalarla isçi-isveren iliskilerinin düzenlenmesine katki sunmaya devam ettigi vurgulandi.

TISK'in geçen yil Türkiye Adalet Akademisi ile imzaladigi isbirligi protokolü çerçevesinde, Bölge Adliye Mahkemeleri'nin is hukuku alanindaki kararlarinin degerlendirildigi bir sempozyum düzenlediginin animsatildigi açiklamada, su bilgiler paylasildi:

"Bu yil da is uyusmazliklarinin çözümünde esas olan is yargilamasinda, usul süreçlerinin degerlendirilecegi bir seminer düzenliyoruz. Seminerde, Türkiye'nin önde gelen akademisyenleri is yargilamasinda usul hukuku üzerine tebliglerini sunacak. Prof. Dr. Muhammet Özekes'in 'Is yargilamasinda genel sorunlar ve isçi lehine yorum ilkesi', Prof. Dr. Talat Canbolat'in 'Is yargilamasinda ispat ve avukatin rolü', Doç. Dr. Cemil Simil'in 'Is yargilamasinda dava türleri ve uygulama sorunlari' ve Doç. Dr. Ersin Erdogan'in 'Is yargilamasinda kanun yolu sorunu' üzerine degerlendirmelerde bulunacagi seminerde, is hukukuna önemli katkilar sunulacak."

Seminere, Yargitay is hukuku dairelerinin baskan ve üyeleri, bölge adliye mahkemesi baskanlari ile bölge adliye mahkemesi is hukuku dairelerinin baskan ve üyelerinin yani sira akademisyenler ve konfederasyon üyesi hukukçularin da katilacagi belirtildi.