Imece usulü bir araya gelen esnaf depremzedelere konteyner yapiyorTezcan Ekizler- Izmir'in Seferihisar ilçesinde yasayan bir grup esnaf, kendi imkanlariyla yaptiklari 2 konteyner evi deprem bölgesine gönderdi - Turizmci Hakki Savasan: - "Eger malzeme olursa haftada 2 ya da 3 tane yapariz. Esim de benim en büyük destekçim. Boyasina kadar o yapiyor"

Imece usulü bir araya gelen esnaf depremzedelere konteyner yapiyorTezcan Ekizler- Izmir'in Seferihisar ilçesinde yasayan bir grup esnaf, kendi imkanlariyla yaptiklari 2 konteyner evi deprem bölgesine gönderdi
- Turizmci Hakki Savasan:
- "Eger malzeme olursa haftada 2 ya da 3 tane yapariz. Esim de benim en büyük destekçim. Boyasina kadar o yapiyor"

IZMIR (AA) - TEZCAN EKIZLER - Izmir'in Seferihisar ilçesinde, turizmci Hakki Savasan öncülügünde bir araya gelen esnaf, el birligiyle yaptiklari konteyner evleri deprem bölgesine gönderiyor.

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan 100'e yakin afetzedeyi Doganbey Mahallesi'ndeki yazliklarda agirlayan Seferihisarli esnaf, depremde evlerini kaybeden insanlar için "konteyner projesi" baslatti.

Turizmci Hakki Savasan öncülügünde bir araya gelen, aralarinda marangoz ve kaynakçi gibi meslek gruplarindan kisilerin bulundugu esnafa deprem bölgesinden gelen bazi kisiler de destek verdi.

Hayirseverlerden malzeme destegi alan grup, 3 hafta önce konteyner ev için Savasan'in evinin bahçesinde isbasi yapti. Yaklasik 10 günde hazirlanan 40 metrekarelik 2 konteyner, AFAD araciligiyla deprem bölgesine ulastirildi.

Çalismalarina ara vermeden devam eden esnaf, depremzedeler için konteyner yapmayi sürdürüyor.

- "Konteyner evleri internetten bakarak yapmaya çalistik"

Hakki Savasan, AA muhabirine, yasanan büyük afet sonrasi depremzedeler için bir araya geldiklerini söyledi.

Deprem bölgesinde barinma imkani ön plana çiktigi için konteyner yapmaya karar verdiklerini dile getiren Savasan, sunlari dile getirdi:

"Konteyner ev tecrübemiz yoktu ama kolayca hazirlayacagimizi düsündük. Internetten bakarak yapmaya çalistik. Malzeme sikintimiz vardi, sag olsun AK Parti Izmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankiri bize destek oldu. Esnaf arkadaslarimizla dördüncü konteyner evi hazirlamis olduk. Ikisini bölgeye gönderdik, bunlari da ulastiracagiz. Her gün erken saatlerde atölye haline getirdigimiz evin bahçesinde bulusup gece geç saatlere kadar çalisiyoruz."

Deprem bölgesine de gittiklerini Savasan, böylesi büyük bir afetin dayanismayla atlatabilecegini vurguladi.

Daha fazla konteyner yapabileceklerini ama bunun için malzemeye ihtiyaçlari oldugunu aktaran Savasan, söyle devam etti:

"Kendi imkanlarimizla, büyüklerimizin de destegiyle konteyner yapiyoruz. Eger malzeme olursa haftada 2 ya da 3 tane yapariz. Esim de benim en büyük destekçim. Boyasina kadar o yapiyor. 2 çocugum var. Onlar da yardim ediyor. Içinde rahat rahat oturabilecekleri, televizyonu, buzdolabi, çamasir makinesi her seyi olacak bir konteyner evler teslim ediyoruz."

Depremi Gaziantep'te yasayan elektrikçi Burak Özcan ise evinin agir hasar almasinin ardindan esi ve 2 çocuguyla yasamlarini hayirseverlerin destegiyle Seferihisar'da sürdürdüklerini anlatti.

Konteyner yapimina destek oldugunu vurgulayan Özcan, "Burada elimizden geldigi kadar bir seyler yapmaya çalisiyorum. Insanlara yardimci olmak güzeldir. Burada insanlarin birlik ve beraberligini gördüm." diye konustu.

Marangoz ustasi Halil Ibrahim Kahraman ise deprem bölgesindekiler için ellerinden geleni yaptiklarini ifade etti.

Daha önce ahsap ev yaptigini anlatan Kahraman, "Burada konteyner ev yaparken büyük bir sevinç ve hevesle çalisiyorum. Onlari mutlu etmek istiyorum. Onlar konteyner evde kaldiginda kendim kalmis gibi düsünüyorum. Gücümüz yettigi kadar onlar için çalisacagiz. Malzeme destegi yapacaklar olursa konteyner hazirligimiz devam eder." sözlerine yer verdi.