Hindistan'in Taliban'i tanimama konusundaki tutumu degismediBüsra Selvi Ögütcen

Hindistan'in Taliban'i tanimama konusundaki tutumu degismediBüsra Selvi Ögütcen

ANKARA (AA) - Hindistan'in Taliban'i tanimama konusundaki tutumunun degismedigi bildirildi.

NDTV'nin haberine göre, Disisleri Bakanligi Sözcüsü Arindam Bagchi düzenledigi basin toplantisinda, Taliban geçici hükümetinin yetkililerinin, Delhi'deki bir egitim programina kayit yaptirmasina iliskin iddialari ele aldi.

Bagchi, Afganistan'daki Taliban geçici hükümetinin Disisleri Bakanligina bagli Diplomasi Enstitüsünün üst düzey yetkililerinin, personeline 14-17 Mart'taki Hindistan Teknik ve Ekonomik Is birligi (ITEC) çevrim içi egitim programi kurslarina kayit yaptirmasi talimati verdigi iddia edilen bir evrakin sizdirilarak son günlerde medyada yayimlandigini animsatti.

Hindistan'in Kabil Büyükelçiliginden sözlü nota gönderilmesine iliskin evrakta yer alan ifadelere deginen Bagchi, Hindistan tarafinin, Delhi yönetiminin tanimadigi hiçbir olusuma sözlü nota vermedigini söyledi.

Bagchi, Hindistan'in çevrim içi olanlar da dahil egitim programlariyla, dünya genelindeki gelismekte olan ülkelere destek saglama konusunda kapasitesini genislettigini dile getirdi.

Farkli Hint enstitüleri tarafindan birçok konuda verilen bu egitim kurslarinin Afganistan'in da dahil oldugu çesitli ülkelerin vatandaslarina açik oldugunu kaydeden Bagchi, Hindistan'in yani sira Afganistan'da da yasayan çok sayida Afgan'in bu kurslara katildigi belirtti.

Bagchi, çevrim içi kurslarin Hindistan'a seyahati gerektirmediginin altini çizdi.

Taliban konusunda Hindistan'in tutumunda degisiklik olmadigini söyleyen Bagchi, "Afganistan'daki gelismeleri nasil gördügümüze dair tutumumuz degismedi. Hükümetler arasi notalar olan, sözlü notalari taninmayan olusumlara kesinlikle vermiyoruz." ifadelerini kullandi.