Hazine ve Maliye Bakani Nebati'den Kentsel Dönüsüm Finansman Paketi'ne iliskin açiklama: Mehmet Akif Parlak,Esber Ayaydin- "Hasarli ya da kentsel dönüsüm içerisinde olan konutlarimizla ilgili bir kampanya düzenledik. Ayni zamanda bu konutlarin yapiminda rol almak isteyen müteahhitlerin de yine burada faydalanabilecegi bir yapi olusturduk" - "Gördügümüz kadariyla da basta Istanbul olmak üzere ülkemizin her ilinden bununla ilgili ciddi bir talep olustu"

Hazine ve Maliye Bakani Nebati'den Kentsel Dönüsüm Finansman Paketi'ne iliskin açiklama: Mehmet Akif Parlak,Esber Ayaydin- "Hasarli ya da kentsel dönüsüm içerisinde olan konutlarimizla ilgili bir kampanya düzenledik. Ayni zamanda bu konutlarin yapiminda rol almak isteyen müteahhitlerin de yine burada faydalanabilecegi bir yapi olusturduk"
- "Gördügümüz kadariyla da basta Istanbul olmak üzere ülkemizin her ilinden bununla ilgili ciddi bir talep olustu"

SANLIURFA (AA) - MEHMET AKIF PARLAK/ESBER AYAYDIN - Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, kentsel dönüsüme iliskin yürüttükleri kampanya kapsaminda Türkiye'nin her ilinden ciddi talep aldiklarini söyledi.

Bakan Nebati, Sanliurfa'da AA muhabirine yaptigi açiklamada, Türkiye'de konut ihtiyacinin giderilmesi noktasinda sürekli yeni adimlar attiklarini dile getirdi.

Depremin ardindan hasar gören konutlarin yenilerini yapmak için Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile hummali bir çalisma yürüttüklerini belirten Nebati, kentsel dönüsüme verdikleri öneme dikkati çekti.

Nebati, daha önce konut sahipligine iliskin kampanya açikladiklarini hatirlatarak, "Türkiye'de basta Istanbul olmak üzere Ankara ve diger illerde bu adimlari attik. Bu hafta Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimizla isbirligiyle kentsel dönüsüm noktasinda ne yapabiliriz diye önceki çalismalari da güncelleyerek, üç haftalik yogun bir çalismayi bu hafta ilan ettik. Bu ilan çerçevesinde basta konut sahibi veya hasarli ya da kentsel dönüsüm içerisinde olan konutlarimizla ilgili bir kampanya düzenledik. Ayni zamanda bu konutlarin yapiminda rol almak isteyen müteahhitlerin de yine burada faydalanabilecegi bir yapi olusturduk." diye konustu.

Hazine Maliye Bakanliginin bu anlamda da üzerine çok ciddi bir yük aldigini vurgulayan Nebati, "Kentsel Dönüsüm Finansman Paketi"ne dair su degerlendirmelerde bulundu:

"Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimizin 600 baz puan olarak vermesi gereken yardim miktarini 840 baz puanina çikararak 1,49 faiz oraniyla ki bunun 840 civarinda baz puanini biz karsilamis olacagiz. Bu oranla kentsel dönüsümün çok hizli bir sekilde gerçeklestirilmesi noktasinda ciddi bir adim atmis olduk. Gördügümüz kadariyla basta Istanbul olmak üzere ülkemizin her ilinden bununla ilgili ciddi bir talep olustu. Özellikle de belediyelerimizin bu konuda bizimle isbirligi yapma noktasinda talepleri olustu. Ayrim yapmaksizin tüm belediyelerimize kentsel dönüsümün gerçeklestirilmesi noktasinda üzerimize düsen bu sorumlulugu karsilama kaydiyla birlikte yürütme kararliliginda oldugumuzu ifade ettik."

Vatandasin çok uygun kosullarla elde edebilecegi bu kredilerle evlerini yenileyebilecegine isaret eden Nebati, müteahhitlerin de bu alanlara girebilmesi noktasinda elde etmis olduklari bu özgün tasarimin faydali olacagini kaydetti.

Nebati, ayni sekilde belediyelerin de ortaya koyacagi performansla bir taraftan depremden hasar gören konutlarin tesliminde hizli bir gelisme saglanacagini diger taraftan da özellikle Istanbul'da kentsel dönüsümün hizlanmasi için yol açildigini ifade etti.

- Müteahhit, belediye ve vatandasa çagri

Bakan Nureddin Nebati, vatandaslardan kentsel dönüsümle ilgili kolaylastirici olarak aldiklari bu tedbirleri kullanacak iradeyi ortaya koymalarini istedi.

Müteahhitlere de çagrida bulunan Nebati, sözlerini söyle tamamladi:

"Kolaylastirdigimiz ve hemen hemen herkesin ulasabilecegi genis bir alanin saglandigi ortamda lütfen sizler de bu konuda hizli bir sekilde adim atin. Belediyelere çagrimiz var. Kentsel dönüsüm plani edilen yerlerin bir an için bütün siyasi saikleri bir tarafa birakarak oradaki vatandaslarimizla isbirligi yolunu açip rezerv alanlarina yönlendirilecek sekilde bir tarafta konutlarin yeniden yapilmasi ayni zamanda konutlarin yeniden imar edilmesi noktasinda gerekli adimlari atsinlar. Biz Hazine ve Maliye Bakanligi olarak Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile sahada karsiya karsiya kalabilecegimiz problemlerin de hizli bir sekilde çözümü noktasinda net olarak irademizi koyuyoruz. Tüm aksakliklari ayni gün içerisinde çözebilecek irademiz var. Bir an önce lütfen bu imkanlardan bütün vatandaslarimiz faydalansin."