Halkbank 85'inci yasini kutluyorMuhammet Emin Horuz-Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan: -"Halkbank olarak hedefimiz, Türkiye Yüzyili'nda ülkemizin büyüme hedeflerine güçlü katki sunmak. Adini gururla tasidigimiz halkimizin bankasi olarak 85'nci yasimizda ekonomiye deger katarken; spordan sanata toplumsal hayatin her alaninda var oluyoruz"

Halkbank 85'inci yasini kutluyorMuhammet Emin Horuz-Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan:
-"Halkbank olarak hedefimiz, Türkiye Yüzyili'nda ülkemizin büyüme hedeflerine güçlü katki sunmak. Adini gururla tasidigimiz halkimizin bankasi olarak 85'nci yasimizda ekonomiye deger katarken; spordan sanata toplumsal hayatin her alaninda var oluyoruz"

ISTANBUL (AA) - Esnaf, sanatkar ve küçük meslek sahiplerine uygun kosullarda kaynak aktarmak amaciyla "Halkbank ve Halk Sandiklari Kanunu" ile 23 Mayis 1938 tarihinde faaliyetlerine baslayan Halkbank, 85'inci kurulus yil dönümünü kutluyor.

Bankadan yapilan açiklamaya göre, 85'inci yilda Halkbank'in yurt içi ve yurt disindaki hizmet birimi sayisi 1.166'ya, çalisan sayisi ise 27 bine ulasti.

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Cumhuriyetimizden 15 yas genç olan bankamiz 85'inci yasini kutlarken; geçmisten bugüne yüzbinlerce isletmemize hizmet vermenin gururunu yasiyor. Gücünü halkimizdan alan ve milletimizin hafizasina 'Halkin Bankasi' olarak yerlesen Halkbank'in bugünlere gelmesinde emegi bulunan geçmiste görev yapmis ve günümüzde görev yapmakta olan tüm çalisma arkadaslarima tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

- "Tarihi misyonumuzla 85 yildir ülke ekonomisine güç katiyoruz"

Arslan, Halkbank ile beraber, tüm kamu bankalarinin Türkiye'nin reel sektörünü güçlendiren önemli bir misyona sahip olduguna vurgu yaparak, sunlari kaydetti:

"Halkbank bugün Türkiye ekonomisinin önde gelen güçlü bankalarindan biri haline geldiyse buradaki en önemli pay, kuruldugumuz günden itibaren üretime dayali ekonomik kalkinmaya destek vermis olmamizdir. 23 Mayis 1938'de Halk Sandiklari kanunuyla esnaf, sanatkâr ve küçük meslek erbabini desteklemek üzere faaliyetlerine baslayan bankamiz, dünden bugüne Türkiye’nin girisimcilerinin, yatirimcilarinin, esnafinin, KOBI’sinin gerek iyi gerekse kötü gününde yaninda olmustur.

KOBI'leri destekleme misyonumuzu, bugün ulastigimiz yüzde 21'lik pazar payimizla Türkiye’nin lider KOBI Bankasi olarak gelistirmeye ve gelecege tasimaya devam ediyoruz. Ekonomik hayatin itici gücü olan kadin girisimcilerimiz, ülkemizin her noktasindaki kadin kooperatiflerimiz Halkbank ile büyüdü. 2021 yilindan beri yürüttügümüz kadin girisimciligini destekleyen çalismalarimizla toplamda 190 bin kadina ulastik ve 41 milyar TL finansal kaynak sagladik.

Ayrica 2022 yilinda yeniden hayata geçirdigimiz Girisimci Kredileri ile gençlerimize is hayatinda güçlü bir sekilde var olabilmeleri için hazirladigimiz ürünlerimizle destek olmayi hedefledik. 105 binden fazla girisimcimizin 20 milyar TL'lik destekten yararlanmasini sagladigimiz için mutluluk duymaktayiz."

Yerli üreticiyi her zaman el üstünde tutarak yeni yatirimlara tesvik ettiklerine vurgu yapan Arslan, "Bugün geldigimiz noktada, Türkiye ekonomisinin güçlü biçimde ayakta durmasi ve reel sektörün ekonomik döngüye olan katkisinin her geçen yil yükselmesinde Halkbank'in payi yadsinamaz. Sundugumuz kredi seçenekleriyle ihracati desteklerken; yerli üreticiyi her zaman el üstünde tutarak yeni yatirimlara tesvik ettik." ifadesini kullandi.

-"Aktif büyüklük 1,6 trilyon TL'ye ulasti"

Halkbank olarak önceliklerinin iktisadi faaliyetlerin saglikli sekilde sürdürülmesini saglamak oldugunu belirten Arslan, Halkbank'in güncel finansal göstergeleri hakkinda ise su bilgileri verdi:

"Aktif büyüklügümüz yilin ilk çeyreginde geçtigimiz yilin ayni dönemine göre yüzde 68 artisla 1,6 trilyon TL’ye yükseldi. Bu dönemde nakdi kredilerimiz 1 trilyon TL'nin üzerine çikarken; gayri nakdi kredileri de içeren toplam kredilerimiz yüzde 69 artisla 1,4 trilyon TL seviyesine ulasti. KOBI kredilerini de içeren ticari kredilerimizi geçtigimiz yilin ayni dönemine göre yüzde 75 artirarak 868 milyar TL’ye ulastirdik. Ticari nitelikli kredilerimizin yüzde 58’ini KOBI’lere aktardik. KOBI kredileri alaninda yüzde 21'lik pazar payimiz ile liderligimizi sürdürüyoruz."

- "Yeni nesil bankacilikta öncü konumunda"

Arslan, 85 yasinda köklü bir kurum olarak Türkiye'nin büyümesine katkida bulunurken; yeni nesil bankacilik ekosisteminin en güçlü oyuncularindan biri olma hedefiyle çalistiklarina dikkati çekerek, su ifadeleri kullandi:

"Gururla ifade etmek isterim ki hayata geçirdigimiz yeniliklerin sayisini her geçen gün artiriyoruz. Bankamiz, yapay zekâ, nesnelerin interneti, blok zinciri, büyük veri analizi gibi yenilikçi teknolojilerle hizmetlerini gelistiriyor. Metaversede sube çalismalari yürüterek etkinlik merkezi açan ilk Türk bankasi olduk. 85. kurulus yilinda Bankamizin teknolojiyle hizla degisen finans dünyasinda oyun kurucu konumuna yükseldigine taniklik ediyoruz.

Yeni nesil bankacilik ekosisteminin güçlü markalarindan biri olarak farklilasma yolunda kadin ve genç girisimcilerin desteklenmesi, yerel ekonomi için deger katma ve iklim degisikligiyle mücadele konularina odaklandik. Kadin Girisimci Bölüm Müdürlügü’nü kuran, karbon emisyonunu azaltmak için 'net sifir' hedefini taahhüt eden ilk banka olmakla gurur duyuyoruz."

- "Türkiye Yüzyili'nda ülkemize katki sunmaya devam edecegiz"

Halkbank’in gelisen ve ekonomik olarak büyüyen Türkiye'ye her alanda destek sunmaya devam edecegini belirten Arslan sözlerini söyle tamamladi:

"Cumhuriyetimizin 100'üncü yilinda ve bizi bekleyen yeni yüzyilda Halkbank olarak hizmet agimizi sürekli genisletirken, küresel ölçekte bankacilik standartlarimizla gelecegin bankaciligina yönelik yatirimlarimiza hiz veriyoruz. Bu kapsamda 85'inci yilimiza, yeni ürünler ve hizmetlerle girdik. Giyilebilir teknolojiden Açik Bankacilik sistemine, müsteri dostu sube konseptimizden mobil bankacilik altyapimizin gelistirilmesine kadar her alana yatirim yapiyoruz.

Köklü mirasimizi gelecege tasirken bir önemli adim daha atarak, yeni yasimiza dünya finans ekosisteminin güçlü markalarindan biri olmasi öngörülen, Istanbul Uluslararasi Finans Merkezi'nde giriyoruz. Halkbank olarak hedefimiz, Türkiye Yüzyili'nda ülkemizin büyüme hedeflerine güçlü katki sunmak. Adini gururla tasidigimiz halkimizin bankasi olarak 85'nci yasimizda ekonomiye deger katarken; spordan sanata toplumsal hayatin her alaninda var oluyoruz. Bu köklü kuruma hizmet vermis tüm Halkbanklilar adina bize güvenen ve inanan tüm yatirimcilarimiza ve müsterilerimize içtenlikle tesekkür ediyorum."