Haberlesmede gelecegin teknolojileri Utalks'ta konusulduGöksel Yildirim- ULAK Haberlesme tarafindan gerçeklestirilen programin ilkinde "Türkiye'de 6G vizyonu" ele alindi

Haberlesmede gelecegin teknolojileri Utalks'ta konusulduGöksel Yildirim- ULAK Haberlesme tarafindan gerçeklestirilen programin ilkinde "Türkiye'de 6G vizyonu" ele alindi

ANKARA (AA) - ULAK Haberlesme tarafindan gelecegin teknolojilerine katma deger saglanmasi amaciyla alaninda uzman konuklari, sektör temsilcilerini, akademisyenleri ve sirket çalisanlarini konuk edecek Utalks programinin ilki gerçeklestirildi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Milli Savunma Bakan Yardimcisi ve ULAK Haberlesme Yönetim Kurulu Baskani Celal Sami Tüfekci ile ULAK Haberlesme Genel Müdürü Zafer Orhan'in açilis konusmalariyla baslayan ATO Congresium'daki programda, hücresel haberlesme sonrasi etkiler basta olmak üzere 5G'nin "akilli ülke” olusumundaki rolü ve Türkiye'de 6G vizyonu degerlendirildi.

Teknolojinin dikey sektör uygulamalari üzerindeki etkisi ve gelisiminin konusuldugu programda, yapay zeka ve nesnelerin interneti teknolojilerinin yakin gelecekte gündelik hayata entegre olmasiyla ortaya çikabilecek firsatlar ve tehditler ele alindi.

Utalks programinin ilk konusmacisi ABD Ulusal Mucitler Akademisi tarafindan yilin mucitleri listesine alinan tek Türk bilim insani, ayni zamanda ULAK Haberlesme Kurucu Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Hüseyin Arslan oldu.

Kablosuz haberlesme teknolojilerinin gelisimi ve 1G teknolojisiyle baslayan iletisim serüveninin 5G ve ötesine yolculugunun degerlendirildigi programda, AR-GE çalismalarinin önemi vurgulandi. Patent üretimi ve teknoloji standartlarinin olusturulmasi konusunda nelere dikkat edilmesi gerektigine deginen Arslan, global 5G vizyonuna iliskin degerlendirmelerde bulundu.

6G konusunda Türkiye'nin standartlari belirleyen küresel aktör olmasi yolunda ULAK'in önemli çalismalarla ekosistemine katki sagladigini belirten Hüseyin Arslan, genç ve idealist mühendislere olan güvenini dile getirdi.

Haberlesme teknolojilerinde yerli ve milli çözümler gelistiren ULAK Haberlesme, bu örnekleri 5G ve ötesi teknolojilerde de hayata geçirmek için çalismalarini sürdürüyor.