HÜRKUS'a TEKNOFEST ziyaretçileri yogun ilgi gösterdiSeda Tolmaç- Sevval Tufan: - "Semalarimizda yerli ve milli bir uçagimizin olmasi çok degerli bir sey" - Ramazan Kaan Özdemiroglu: - "Türkiye'nin bu noktalara gelmesi ve bunun desteklenmesi çok güzel"

HÜRKUS'a TEKNOFEST ziyaretçileri yogun ilgi gösterdiSeda Tolmaç- Sevval Tufan:
- "Semalarimizda yerli ve milli bir uçagimizin olmasi çok degerli bir sey"
- Ramazan Kaan Özdemiroglu:
- "Türkiye'nin bu noktalara gelmesi ve bunun desteklenmesi çok güzel"

ANKARA (AA) - SEDA TOLMAÇ - Türk Havacilik ve Uzay Sanayii (TUSAS) tarafindan tasarlanip gelistirilen temel egitim uçagi HÜRKUS'a, TEKNOFEST'e katilan her yastan ziyaretçi büyük ilgi gösterdi.

AA'nin 8. kez global iletisim ortagi oldugu Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST'te HÜRKUS, katilimcilarin yogun ilgisiyle karsilasti.

Festival alanini dolduran her yastan ziyaretçi bir yandan HÜRKUS ile hatira fotografi çektirirken, diger yandan uçagin gösteri uçusunu da heyecanla izledi.

Ziyaretçiler, AA muhabirine, yerli ve milli imkanlarla gelistirilen uçagi yakindan görmekten dolayi duyduklari heyecan ve gururu anlatti.

- "Biz var oldukça böyle üretimler de var olacak"

Katilimcilardan Sebahattin Çelik, Ankara'daki festival için Mersin'in Tarsus ilçesinden ailesiyle geldiklerini ifade ederek, "HÜRKUS'u sürekli televizyondan izliyorduk. Yakindan görmeyi de istedik." dedi.

Sevval Tufan ise özelikle HÜRKUS ve AKINCI gibi yerli ve milli imkanlarla tasarlanan ürünleri görmek için festivale geldigini dile getirdi.

HÜRKUS'un yerli imkanlarla gelistirilmesinin gurur verici olduguna isaret eden Tufan, "Semalarimizda yerli ve milli bir uçagimizin olmasi çok degerli bir sey. Bu tür festivallerde de özellikle bizim gibi gençlerin bu tarz üretimleri görmesi, bizi çok motive ediyor. Biz var oldukça böyle üretimler de var olacak diye düsünüyorum."

- "Türkiye'nin çag atladigina dair bir sey"

Ramazan Kaan Özdemiroglu ise TEKNOFEST'in Ankara'ya gelmesini uzun yillardir bekledigini dile getirdi.

Festivalde yer alan HÜRKUS'u uçarken görmenin heyecan verici oldugunu ifade eden Özdemiroglu, "Türkiye'nin bu noktalara gelmesi ve bunun desteklenmesi çok güzel. Gerçekten Türkiye'nin çag atladigina dair bir sey." diye konustu.

Züleyha Arikan da hem gezmek hem de dogum gününü kutlamak için ailesiyle festivale katildigini söyledi.

HÜRKUS'un uçusunu izlemenin heyecan verici olduguna isaret eden Arikan, "Türkiye'nin savunma sanayisinde elde ettigi basariyi takip ediyoruz. Çok gurur verici." dedi.

Zeynep Özdemir de festivalin ilk gününün kalabalik geçtigini dile getirerek, "Ilk günden bu kadar kalabalik olmasini beklemiyordum. Milli üretimlerimize her yastan insanin ilgi göstermesi çok güzel. HÜRKUS'u yakindan görmek insani çok cezbediyor." ifadelerini kullandi.

- Akillarda Vecihi Hürkus var

Samet Köroglu ise ailesiyle festivale katildigini belirterek, "Yogun ilgi var ve bunu özlemisiz. Türk milleti olarak biz birlik ve beraberligi çok seviyoruz. Milli duygularimizi da iyi yasayan bir milletiz. Burada olmaktan onur ve gurur duyuyorum." diye konustu.

"HÜRKUS" denilince aklina Türkiye'de ilk uçagi yapan ve ilk uçusu gerçeklestiren pilot, mühendis ve girisimci Vecihi Hürkus'un geldigini anlatan Köroglu, sunlari kaydetti:

"Türk insani olarak kendisinin adini anmamak olmaz tabii ki. Biz, göklerde ilk olarak onun adini duyarak yasadik. Simdi gençlik olarak da bu projeleri destekliyoruz. Yakindan görmek de inanilmaz bir duygu."

Ziyaretçiler, ayrica alanda yapilan AKINCI ve SOLOTÜRK'ün gösteri uçuslarini da ilgiyle takip etti.