Global Ports Holding, Alicante Kruvaziyer Limani'ni portföyüne kattiTolga Yanik- Global Yatirim Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Kutman: - "Dünyanin en büyük kruvaziyer liman isletmecisi olarak Alicante Kruvaziyer Limani ile birlikte portföyümüzdeki liman sayisi 26'ya yükseldi"

Global Ports Holding, Alicante Kruvaziyer Limani'ni portföyüne kattiTolga Yanik- Global Yatirim Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Kutman:
- "Dünyanin en büyük kruvaziyer liman isletmecisi olarak Alicante Kruvaziyer Limani ile birlikte portföyümüzdeki liman sayisi 26'ya yükseldi"

ISTANBUL (AA) - Global Yatirim Holding'in istiraki ve kruvaziyer liman isletmecisi Global Ports Holding'in (GPH) yüzde 80 hissedari oldugu konsorsiyum, Ispanya'daki Alicante Kruvaziyer Limani'nin 15 yil süreyle isletilmesine dair imtiyaz sözlesmesini imzaladi.

Holding açiklamasina göre, operasyonlara baslanmasinin Global Ports Holding'in mali yilinin sonuna kadar (31 Mart 2023) gerçeklesmesi bekleniyor. Konsorsiyumun yüzde 20 oranindaki diger hissedari ise Kanarya Adalari'nda 1936'dan bu yana Las Palmas Limani'na hizmet saglayan, 1998'den beri palamar, bagaj, yolcu hizmetleri gibi alanlara yogunlasan ve deniz çevreciligi konularinda da faaliyet gösteren bir aile sirketi olan Sepcan S.L. ("Sepcan").

Global Yatirim Holding tarafindan Kamuyu Aydinlatma Platformu'na (KAP) yapilan açiklamada, "Alicante Kruvaziyer Limani, Liman Baskanligi tarafindan liman ve çevresini önemli ölçüde gelistirip, sahil seridi ve sehirle entegrasyonu saglayacak kapsamli bir yatirim sürecinden geçmektedir. Imtiyaz sözlesmesi hükümleri geregi GPH, kruvaziyer terminalinin yenilenmesi ve modernizasyonu için 2 milyon avroya kadar yatirim yapmayi planlamaktadir." ifadelerine yer verildi.

Ispanya'nin dogu kiyisindaki en çok talep gören ve büyüyen kruvaziyer destinasyonlarindan olan Alicante Kruvaziyer Limani, güçlü havalimani baglantisi ile yilda 100 binden fazla yolcu agirliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Global Yatirim Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Kutman, Akdeniz çanagindaki paylarini yüzde 40'a çikardiklarini belirterek, "Dünyanin en büyük kruvaziyer liman isletmecisi olarak Alicante Kruvaziyer Limani ile birlikte portföyümüzdeki liman sayisi 26'ya yükseldi. Her bir limanimizda afet bölgesi için yardim toplanmasi için çalismalar yürütüyoruz. Portföyümüzü büyütmek için de adimlarimiza ara vermeden devam ederek tüm dünyada farkli cografyalarda 25-30 limani takip ediyoruz." degerlendirmesinde bulundu.