Gazze'deki Sivil Savunma Birimi: Binlerce sehit hâlâ enkaz altinda ve onlari çikaramiyoruzYakoota Al Ahmad,Iyad Nabolsi,Mehmet Nuri Uçar- Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal: - "Kabiliyet ve mekanizmalarimizda açik ve çok büyük eksiklikler var. Gazze Seridi'nin kuzeyinde enkaz altindaki cesetlere ulasamiyoruz"

Gazze'deki Sivil Savunma Birimi: Binlerce sehit hâlâ enkaz altinda ve onlari çikaramiyoruzYakoota Al Ahmad,Iyad Nabolsi,Mehmet Nuri Uçar- Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal:
- "Kabiliyet ve mekanizmalarimizda açik ve çok büyük eksiklikler var. Gazze Seridi'nin kuzeyinde enkaz altindaki cesetlere ulasamiyoruz"

GAZZE (AA) - Gazze Seridi'ndeki Sivil Savunma Birimi, Israil saldirilari sonucu yikilan binalarin enkazi altinda binlerce ölü bulundugunu, süregelen bombardiman ve ekipman yetersizligi nedeniyle cesetlerin çikarilamadigini bildirdi.

Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, Gazze'deki Içisleri Bakanligi tarafindan yayimlanan yazili açiklamasinda, Israil'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Seridi'ne karsi düzenledigi saldirilarda sivil savunma ekiplerini sürekli sekilde hedef alindigini belirtti.

Basal, "Binlerce sehit hâlâ enkaz altinda ve onlari çikaramiyoruz. Kabiliyet ve mekanizmalarimizda açik ve çok büyük eksiklikler var. Gazze Seridi'nin kuzeyinde enkaz altindaki cesetlere ulasamiyoruz." ifadelerini kullandi.

Gazze'de sivil savunma ekiplerini destekleyecek ekip ve mekanizmalarin devreye sokulmasi çagrisini yinelediklerini vurgulayan Basal, "Ekiplerimiz Israil bombardimaninin sürekli hedefi haline geldi." ifadelerine yer verdi.

- Israil'in Gazze'yi isgalinde son durum

Hamas'in silahli kanadi Izzeddin el-Kassam Tugaylari, 7 Ekim sabahi, Israil'in "Filistinlilere ve basta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal degerlerine yönelik sürekli ihlallerine karsilik verme" gerekçesiyle kapsamli saldiri düzenlerken Israil ordusu da Gazze Seridi'ne yogun hava bombardimani baslatti.

Israil’de 7 Ekim’deki saldirilarda 310'dan fazlasi asker olmak üzere 1200 Israillinin öldügü, 5 bin 132 kisinin yaralandigi duyuruldu. Israil ordusuna göre, 7 Ekim’den bu yana Gazze'deki çatismalarda 72, Lübnan sinirinda da 6 Israil askeri öldürüldü.

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Seridi’nde Israil saldirilarinda öldürülen Filistinlilerin sayisi 6 bin 150'den fazlasi çocuk ve 4 binden fazlasi kadin olmak üzere 15 bin 207’ye yükseldi.

Isgal altindaki Bati Seria ve Kudüs’te de 7 Ekim'den bu yana Israil güçleri ve Yahudi yerlesimcilerin saldirilarinda 254 Filistinli hayatini kaybetti.

Israil ordusu, Gazze'de on binlerce yarali ile sivilin sigindigi onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleskelerini ya da ana binalarini vurdu. Isgal sirasinda bazi hastaneleri basti. Saldirilarda yüzlerce kisi öldü ve yaralandi.

Israil ordusunun 8 Ekim'den bu yana Lübnan’in güneyine yönelik saldirilarinda 22 sivil hayatini kaybederken, Hizbullah ile sinirda girdigi çatismalarda ise 89 Hizbullah mensubu öldü.

- Hamas ile Israil arasindaki esir takasi mutabakati

Israil ile Hamas arasindaki çatismalara 4 gün "insani ara" verilmesine iliskin uzlasma, 24 Kasim Cuma günü saat 07.00'de (TSI 08.00) uygulamaya girmis ve daha sonra 3 gün daha uzatilmisti.

Israil ile Hamas arasinda varilan esir takasi mutabakati çerçevesinde Gazze Seridi'nden 81 Israilli esir, Israil hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest birakildi.

Israil ordusu ,1 Aralik'ta "insani ara"nin bitmesinin hemen ardindan Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarina yeniden basladi.