"GastroANTEP Kültür Yolu Festivali" kapsaminda "Rönesans Rüyalari" sergisi düzenleniyorAdsiz Günebakan

"GastroANTEP Kültür Yolu Festivali" kapsaminda "Rönesans Rüyalari" sergisi düzenleniyorAdsiz Günebakan

GAZIANTEP (AA) - Gastronomi alaninda UNESCO'nun "Yaratici Sehirler Agi"nda yer alan Gaziantep'te düzenlenen "GastroANTEP Kültür Yolu Festivali" kapsaminda sanatçi Refik Anadol'un dijital sergisi "Rönesans Rüyalari" ziyaretçilerini agirliyor.

Kültür ve Turizm Bakanligi ile Büyüksehir Belediyesi isbirliginde gerçeklestirilen festival dokuzuncu gününde devam ediyor.

Kent genelinde 16 Eylül'den itibaren çesitli kültürel etkinlerin düzenlendigi "GastroANTEP Kültür Yolu Festivali" kapsaminda, Türkiye'nin çagdas sanat alanindaki öncülerinden Refik Anadol'un dijital sergisi ziyaretçilerini agirliyor.

Refik Anadol'un Rönesans dönemine ait tüm heykellerin görselleriyle yapay zekayi egiterek olusturdugu, dinamik formda veri heykellerinin yer aldigi "Rönesans Rüyalari" sergisi vatandaslardan yogun ilgi görüyor.

Sergiyi gezen Cansu Özçelik, "Çok keyifliydi, kendimizi içine çekiyordu, görsel olarak gayet tatmin ediciydi. Sergi oldukça yogundu, 7'den 70'e herkesin ilgisini çekti." diye konustu.

Mustafa Kartal ise serginin teknolojinin geldigi noktayi göstermesi bakimindan önemli oldugunu vurgulayarak, "Sergi, bilgiler isiginda görsel bir sölen aslinda. Hem teknolojinin hem de yapay zekanin gelismesini bir arada görmüs olduk. Sanatsal olarak güzel bir etkinlik." ifadelerini kullandi.