Bolu'da depremzedelere yardim yapan 105 is insanina tesekkür belgesi verildiMehmet Emin Gürbüz

Bolu'da depremzedelere yardim yapan 105 is insanina tesekkür belgesi verildiMehmet Emin Gürbüz

BOLU (AA) - Bolu'da, "asrin felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde afetzedelere yardim yapanlara tesekkür belgesi takdim edildi.

Afet bölgesine ayni ve nakdi yardim yapan is insanlarina belge takdimi için bir otelde düzenlenen programda konusan Vali Erkan Kiliç, yaralarin sarilmasi noktasinda devletin tüm kurumlarinin elinden gelen gayreti gösterdigini belirtti.

Vali Kiliç, Bolulu is insanlari ve Bolu halki olarak büyük destek saglandigini aktararak, "Sizler de bu afet zamaninda büyük fedakarliklarda bulundunuz. Birikimlerinizden çok önemli desteklerle bölgedeki insanlarimizin, kardeslerimizin yaralarinin sarilmasi anlaminda çok büyük destekler verdiniz. Bolu gerçekten seferber oldu." dedi.

Bölgeye çok sayida yardim tirlarinin gönderildigini anlatan Kiliç, "Bunlar tabii ki, hep sizlerin destegiyle oldu. Biz bunlari sadece koordine ettik. Hepinizden gerçekten Allah razi olsun. Halen de bu yardimlar devam ediyor." diye konustu.

Vali Kiliç, bölgedeki yaralarin sarilmasinin hemen mümkün olmadigina deginerek, "Yikim, afet çok büyük; oradaki ihtiyaçlarin tamamlanmasi için zamana ihtiyaç var. Çok kisa sürede daha önceki afetlerde oldugu gibi üstesinden geldik. Insallah bundan sonra da hepsinin üstesinden gelecegiz." ifadelerini kullandi.

Konusmanin ardindan Vali Kiliç, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydin, Vali Yardimcisi Abdullah Abid Öztoprak ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Abdullah Alemdar tarafindan 105 is insanina tesekkür belgesi verildi.