GÜNCELLEME - Israil askerlerinin Cenin baskininda Filistinli bir çocuk yaralandiMohammed Ghifari,Ali SemerciYARALI VE GÖZALTI BILGISI ILE ISRAIL ORDUSUNUN AÇIKLAMASI EKLENDI

GÜNCELLEME - Israil askerlerinin Cenin baskininda Filistinli bir çocuk yaralandiMohammed Ghifari,Ali SemerciYARALI VE GÖZALTI BILGISI ILE ISRAIL ORDUSUNUN AÇIKLAMASI EKLENDI

RAMALLAH (AA) - Isgal altindaki Bati Seria'nin kuzeyinde yer alan Cenin Mülteci Kampi'na baskin düzenleyen Israil askerleri, Filistinli 14 yasindaki bir çocugu yaraladi, 2 genci ise gözaltina aldi.

Yerel kaynaklardan alinan bilgiye göre, baskin sirasinda Israil güçleri ile silahli Filistinli gruplar arasinda çatisma çikti.

Israil, olaylarin ardindan kampin bazi bölgelerine takviye kuvvet gönderirken Filistinliler de ates açarak ve el yapimi patlayicilar kullanarak baskina karsilik verdi.

Cenin'deki Ibn Sina Hastanesi'nden yapilan yazili açiklamada, Israil güçlerinin Cenin Mülteci Kampi'na düzenledigi baskinda 14 yasindaki bir çocugun elinden ve sirt bölgesinden yaralandigi belirtildi.

Filistin resmi haber ajansi WAFA'ya göre, Israil güçleri, söz konusu baskinda Filistinli Basil el-Hariri ile Izz Bessam es-Sadi'yi gözaltina aldi.

Israil ordusu ise yaptigi basin açiklamasinda "güvenlik güçlerinin, istihbarat bilgilerine dayanarak, terör faaliyetlerine karistigindan süphelenilen ve hakkinda yakalama emri bulunan bir kisiyi Cenin kentinde gözaltina aldigini" belirtti.

Açiklamada, "Israil güçlerinin kampta bulunan bazi silahlara ve askeri teçhizata el koydugu" kaydedildi.

Hamas'in silahli kanadi Izzeddin el-Kassam Tugaylari'ndan yapilan yazili açiklamada ise "Mücahitlerimiz, Cenin Mülteci Kampi civarinda isgal güçleriyle karsi karsiya geliyor ve isgal ordusunu yogun mermi ve patlayicilarla hedef aliyor." ifadeleri kullanildi.

Islami Cihad Hareketi'nin askeri kanadi Kudüs Tugaylari da açiklamasinda, "Isgal güçleri kamp çevresini yogun bir sekilde kursun yagmuruna tutuyor." ifadelerine yer verdi.

- Bati Seria'daki gerginlik

Israil güçleri, son dönemlerde isgal altindaki Bati Seria'nin çesitli beldelerine baskinlar düzenliyor ve Filistinlileri gözaltina aliyor.

Baskinlari protesto eden Filistinlilere plastik merminin yani sira sik sik gerçek mermiyle müdahale eden Israil askerleri ile Filistinli gruplar arasinda özellikle Cenin ve Nablus gibi bölgelerde çatisma çikiyor.