GRAFIKLI - Derbide Cenk Tosun ve Mauro Icardi, takimlarinin gol umudu olacakEmrah Oktay- Süper Lig'in 32. haftasinda yapilacak Besiktas-Galatasaray derbisinde iki takimin golcülerine büyük is düsecek - Siyah-beyazlilarda 12 gol atan Cenk ile sari-kirmizililarda 13 gol bulan Icardi, takimlarinin en golcü oyunculari konumunda - Iki futbolcu da takimlarinin bu sezon çiktigi derbilerde 3'er gol kaydetti

GRAFIKLI - Derbide Cenk Tosun ve Mauro Icardi, takimlarinin gol umudu olacakEmrah Oktay- Süper Lig'in 32. haftasinda yapilacak Besiktas-Galatasaray derbisinde iki takimin golcülerine büyük is düsecek
- Siyah-beyazlilarda 12 gol atan Cenk ile sari-kirmizililarda 13 gol bulan Icardi, takimlarinin en golcü oyunculari konumunda
- Iki futbolcu da takimlarinin bu sezon çiktigi derbilerde 3'er gol kaydetti

ISTANBUL (AA) - EMRAH OKTAY - Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasinda yapilacak Besiktas-Galatasaray derbisinde gözler iki takimin golcülerinde olacak.

Süper Lig'de son 7 haftaya girilirken zirve yarisini yakindan etkileyecek müsabakada 3. siradaki Besiktas, 30 Nisan Pazar günü Vodafone Park'ta lider Galatasaray'i konuk edecek.

Sampiyonluk yolundaki kritik dönemeçte iki takimin da golcülerine büyük is düsecek. Besiktas, sezonun geride kalan bölümünde 57 gol atarken, Galatasaray ise 67 kez fileleri havalandirdi.

Ev sahibi siyah-beyazlilar için Cenk Tosun, Vincent Aboubakar ve Nathan Redmond ön plana çikan isimler olarak dikkati çekiyor. Konuk takim sari-kirmizililarda ise Mauro Icardi, Kerem Aktürkoglu ve Bafetimbi Gomis, takimi adina skora en yakin isimler olarak görülüyor.


- Cenk, 12 kez fileleri havalandirdi


Besiktas'ta Cenk Tosun, bu sezon takiminin en golcü oyuncusu konumunda.

Süper Lig'de bu sezon 27 müsabakada forma giyen milli futbolcu, 12 kez fileleri havalandirdi. Cenk'i ara transfer döneminde kadroya katilan ve 11 karsilasmaya çikan Kamerunlu Aboubakar, 7 golle izliyor.

Takiminin gol yükünü çeken Cenk ve Aboubakar'a son haftalardaki formuyla alinan galibiyetlerde etkili olan Ingiliz Redmond, 5 golle eslik ediyor.

Besiktas'ta mevcut kadroda bulunan oyunculardan Jackson Muleka ve Georges-Kevin Nkoudou dörder, Salih Uçan ile Tayyip Talha Sanuç üçer, Rachid Ghezzal, Dele Alli, Arthur Masuaku ikiser, Valentin Rosier ise 1 kez gol sevinci yasadi.


- Galatasaray'in en golcüsü Icardi


Sari-kirmizili ekipte Arjantinli yildiz Mauro Icardi, takimi adina en fazla skor üreten oyuncu oldu.

Galatasaray'da 18 müsabakada forma giyen Icardi, 13 kez rakip fileleri havalandirdi. Tecrübeli golcüyü Kerem Aktürkoglu 9, Bafetimbi Gomis ise 8 golle takip etti.

"Cimbom"da Dries Mertens 6, Milot Rashica 4, Baris Alper Yilmaz, Nicolo Zaniolo, Sergio Oliveira, Juan Mata ve Abdülkerim Bardakci üçer, Yunus Akgün, Fredrik Midtsjö, Emre Tasdemir, Leo Dubois ve Sacha Boey ise birer golle katki verdi.


- Cenk ve Icardi, derbilerin kaderini belirledi


Besiktas'ta Cenk Tosun ve Galatasaray'da ise Mauro Icardi, bu sezon derbilerde takimlarini sirtladi.

Geride kalan bölümde Fenerbahçe ile 2 derbiye çikan siyah-beyazlilar, rakibiyle ilk maçta 0-0 berabere kalirken, ikinci müsabakayi 4-2 kazandi. Besiktas, Galatasaray ile ligin ilk yarisinda yaptigi derbiyi 2-1 kaybetti.

Siyah-beyazlilarin, üç karsilasmada buldugu 5 golün 3'üne Cenk Tosun, diger 2'sine ise Aboubakar ile Redmond imza atti.

Galatasaray ise Besiktas ve Fenerbahçe ile yaptigi birer derbiyi de kazandi. Siyah-beyazlilari 2-1, sari-lacivertlileri 3-0 yenen sari-kirmizililarin 3 golünü Icardi, diger 2 golünü ise Sergio Oliveira ile Kerem Aktürkoglu kaydetti.