Edirne'de üreticilere dagitilan yüzde 75 hibeli karpuz fideleri toprakla bulusturulduCihan Demirci

Edirne'de üreticilere dagitilan yüzde 75 hibeli karpuz fideleri toprakla bulusturulduCihan Demirci

EDIRNE (AA) - Edirne'de üreticilere "Karpuz Üretiminin Artirilmasi Projesi" kapsaminda yüzde 75 hibeli 117 bin karpuz fidesi dagitildi.

Tarim ve Orman Bakanligi Bitkisel Üretim Genel Müdürlügünün "Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi Projesi" kapsaminda Il Tarim ve Orman Müdürlügünce hazirlanan "Karpuz Üretiminin Artirilmasi Projesi" hayata geçirildi.

Proje kapsaminda Uzunköprü ilçesine bagli Kavakayazma köyünde düzenlenen törenle üreticilere yüzde 75 hibeli 117 bin karpuz fidesi dagitildi.

Kurtbey, Kavakayazma, Balabankoru, Sigircali ve Balaban köylerinden gelen üreticiler traktör ve kamyonetlerine yükledikleri fideleri tarlalarina götürdü.

Törenin ardindan karpuz fideleri toprakla bulusturuldu.

- 285 dekarda karpuz üretimi yapilacak

Edirne Tarim ve Orman Müdürü Atilla Bayazit, AA muhabirine, 50 üreticinin projeden faydalandigini söyledi.

Karpuz fidelerinin toplam 285 dekara ekilecegini belirten Bayazit, "Amacimiz yerinde üreterek, ilimizin karpuz ihtiyacini karsilamak. Hizli bir sekilde kaliteli ürettigimiz taze karpuzlarimizi tüketiciye sunmayi hedefliyoruz. Üretim fazlasi, arz fazlasi oldugu zaman da bölgemizden diger illerdeki pazarlara sunulabilecek." dedi.

Kavakayazma Köyü Muhtari Aytekin Ayazma da devletin katkisiyla bu yil üretimi artirdiklarini belirtti.

Köydeki topragin karpuz üretimi için uygun oldugunu aktaran Ayazma, "Üreticiler yetistirdikleri karpuzu kendileri perakende sattigi için avantajli olabiliyor. Fazla üretim yapanlar tarladan tüccara da satabiliyor." diye konustu.

- Üreticiler memnun

Üretici Yasemin Engin, önceden karpuz fidelerini pahaliya aldiklarini, simdi devlet destegiyle üretimi artiracaklarini dile getirdi.

Çilem Kuzgun da proje sayesinde ailece ilk kez karpuz üretimi yapacaklarini belirterek, bereketli bir sezon diledi.