Fransa aralikta Litvanya’ya müfreze sevk edecekAlaattin Dogru

Fransa aralikta Litvanya’ya müfreze sevk edecekAlaattin Dogru

ANKARA (AA) - Fransa Disisleri Bakani Catherine Colonna, ülkesinin aralik ayinda Litvanya'ya NATO'nun dogu kanadini güçlendirmek için müfreze gönderecegini bildirdi.

Litvanya ziyaretinde ülke basinina konusan Colonna, Basbakan Ingrida Simonyte ve mevkidasi Gabrielius Landsbergis ile bir araya gelecegini, görüsmelerinin merkezinde, stratejik iliskiler ve Avrupa'nin olacagini söyledi.

Colonna, Fransiz askerleri ve Rafale askeri uçaklarinin NATO Baltik Ülkeleri Hava Devriyesi nöbetini tamamladigi Siauliai Hava Üssü'nü de ziyaret edecegini aktararak daha güçlü bir Avrupa için temmuzda Litvanya'nin baskenti Vilnius’ta NATO Zirvesi düzenlenecegini dile getirdi.

Rusya'nin saldirilarinin basarisiz olmasi için Ukrayna'ya uzun süreli silah desteginin sürmesi gerektigine isaret eden Colonna, aralik ayinda NATO'nun dogu kanadinin güçlendirilmesi kapsaminda Litvanya’ya bir Fransiz müfrezenin sevk edilecegini ifade etti.

Fransiz Bakan, ülkesi ile Litvanya'nin ikili iliskilerin daha da gelistirilmesi konusunda kararliliklarini sürdürecegine dikkati çekti.