Erzurum'da düzenlenen Kisa Kulvar Sürat Pateni Türkiye Sampiyonasi basladiFaruk Küçük

Erzurum'da düzenlenen Kisa Kulvar Sürat Pateni Türkiye Sampiyonasi basladiFaruk Küçük

ERZURUM (AA) - Türkiye Buz Pateni Federasyonunca Erzurum'da düzenlenen Kisa Kulvar Sürat Pateni (Short track) Türkiye Sampiyonasi basladi.

Erzurum Palandöken Buz Sporlari Salonu'nda 6 kategoride yapilan sampiyonaya, Ankara, Erzurum, Samsun, Bursa Kars, Ardahan ve Kocaeli illerinden 110'u kadin 217 sporcu katiliyor.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Naci Korucu, AA muhabirine, Kisa Kulvar Sürat Pateni Türkiye Sampiyonasi'nin sezonun son organizasyonu oldugunu söyledi.

Sampiyonada Türkiye'de ilk 8'e giren sporcularin yaristigini ifade eden Korucu, "Burada derece elde eden ve kendini gösteren sporcular, ileriye dönük daha iyi sartlarda yer bulabileceklerdir." diye konustu.

Korucu, sporseverleri yarislari izlemek için salona davet etti.

Yarislarin yeni basladigini, küçükler ve büyükler kategorilerinde sporcularin oldugunu anlatan Korucu, "Sporcularin derece yapmasi ve kendini göstermesi bakimindan Erzurum buz pisti, müsait bir pist. Sporcularin gelecegi konusunda umutlarimiz çok fazla. Buraya gelen sporculara basarilar diliyorum." ifadelerini kullandi.

Sampiyona, 30 Nisan'da düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.