Emniyetten bayram öncesi özel güvenlik denetimiYusuf Soykan Bal- Ramazan Bayrami'nin huzur içinde geçmesine yönelik tedbirler kapsaminda, alisveris merkezleri, havalimanlari, tren ve YHT gari, metro, tramvay, teleferik gibi ulasim sistemleri, liman ve otogarlardaki özel güvenlik uygulamalari yerinde denetlendi

Emniyetten bayram öncesi özel güvenlik denetimiYusuf Soykan Bal- Ramazan Bayrami'nin huzur içinde geçmesine yönelik tedbirler kapsaminda, alisveris merkezleri, havalimanlari, tren ve YHT gari, metro, tramvay, teleferik gibi ulasim sistemleri, liman ve otogarlardaki özel güvenlik uygulamalari yerinde denetlendi

ANKARA (AA) - YUSUF SOYKAN BAL - Emniyet Genel Müdürlügü Özel Güvenlik Denetleme Baskanligi bünyesindeki polis basmüfettisleri, 19 ilde alisveris merkezleri, havalimanlari, rayli ulasim sistemleri ile iskele, liman ve otogarlarda çalisan özel güvenlik personelini denetledi.

Ramazan Bayrami'nin huzur ve güven içerisinde geçmesi amaciyla alisveris merkezleri, havalimanlari, tren ve YHT gari, metro, tramvay, teleferik gibi rayli ulasim sistemleri, liman ve otogarlardaki özel güvenlik uygulamalari yerinde incelendi.

Görev yapan özel güvenlik personeli tarafindan sunulan güvenlik hizmetinin kalitesi, yetki, görev ve sorumluluklari ile alinan veya alinmasi gereken tedbirler gözden geçirildi.

Denetimler Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydin, Balikesir, Bursa, Denizli, Düzce, Eskisehir, Istanbul, Izmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mugla, Tekirdag ve Trabzon'daki 294 noktada polis basmüfettisleri tarafindan, diger illerde ise il emniyet müdürlükleri bünyesindeki Özel Güvenlik Sube müdürlüklerince yapildi.

Bu kapsamda, Ankara'daki YHT garina gelen polis basmüfettisi Orhan Eroglu ve Aydin Ugurlu, yolcu gibi içeri girdi. X-ray cihazina çantasini birakan Eroglu ve Ugurlu daha sonra kimligini göstererek cihaz basindaki özel güvenlik görevlisine nelere dikkat ettigini sordu.

AA muhabirine konusan Emniyet Genel Müdürlügü Özel Güvenlik Denetleme Baskan Yardimcisi 1. Sinif Emniyet Müdürü Ergün Dagistanli, yaklasan Ramazan Bayrami'nin huzur ve güven içerisinde geçmesi amaciyla özel güvenlik hizmetlerinin verildigi yerlerde, polis basmüfettisleriyle denetim yapildigini söyledi.

Denetimlerin egitim, yerindelik ve risk denetimi yöntemini kapsadigini belirten Dagistanli, "Genel kolluk isbirligi ve entegrasyonu KAAN uygulamamiz kapsaminda da koruma güvenlik hizmetinin kalitesini en üst seviyeye ulastirmayi hedeflemekteyiz." dedi.

Dagistanli, yerindelik denetimiyle özel güvenlik alanlarindaki gelisebilecek her türlü tehlikeye karsi, koruma ve güvenlik hizmetinin etkili bir sekilde yerine getirilip getirilmedigini, personelin göreve hakimiyetini, kullandiklari ve silah ile teçhizatla ilgili bilgi derecesini denetlediklerini kaydetti.

Egitim denetimiyle ise bilgi eksikligine dayali yanlis ya da eksik uygulama varsa personele yerinde bilgilendirme yaptiklarini belirten Dagistanli, sunlari söyledi:

"Risk denetimiyle bu alanlarda gelisebilecek tehlike, tehdit ve risklere karsi gerek özel güvenlik sayilari bakimindan gerekse güvenlik sistem cihaz sayilari bakimindan ve güvenlik donanimlarinin dogru kullanilip kullanilmadigi yönünde denetimlerimiz sürmektedir. Denetimlerde tespit ettigimiz eksikler ve aykiriliklarin da raporlanmak suretiyle il valiliklerimiz nezdinde de bu yerlere idari islemlerin yapilmasini saglamaktayiz."