Edirne'de is insanlarinin destegiyle alinan 21 araç emniyet müdürlügüne teslim edildiGökhan Balci

Edirne'de is insanlarinin destegiyle alinan 21 araç emniyet müdürlügüne teslim edildiGökhan Balci

EDIRNE (AA) - Edirne Emniyet Müdürlügü bünyesinde kullanilmak üzere is insanlarinin destegiyle satin alinan 21 araç törenle teslim edildi.

Vali H. Kürsat Kirbiyik, Il Emniyet Müdürlügü Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, Edirne'de asayisin, sahip oldugu cografi konum, konjonktürel ve demografik yapisi nedeniyle önemli bir baslik oldugunu söyledi.

Bulgaristan ve Yunanistan'a açilan sinir kapilari, yurt disindan gelen misafirler, gurbetçiler, üniversite ögrencilerin olusturdugu hareketlilik ve güney ilçelerdeki yaz turizm yogunlugunun Edirne'nin kendi ölçeginin üzerinde bir hareketlilik olusturdugunun altini çizen Kirbiyik, "Bu hareketliligin dogru sekilde yönetilmesi, dogru sekilde takip edilmesi, kontrol altinda tutulmasi son derece önemli. Gerek Il Emniyet Müdürlügümüz gerek Il Jandarma Komutanligimiz sahada var güçleriyle mücadele ediyorlar." dedi.

Kirbiyik, asayis, terör, uyusturucu ve diger bagli suçlarin düsüsünde son dönemde yüz güldürecek sonuçlar elde edildigini, geçen yilin ayni dönemiyle kiyaslandiginda asayis olaylarinda bir azalma trendine girildigini dile getirdi.

Edirne Emniyet Müdürlügünü ve Il Jandarma Komutanligini mümkün olan en güçlü durumda tutmak için gerekli planlama ve takviyelerin yapildigini ifade eden Kirbiyik, "Bu gereksinimi tespit ettigimiz için siz degerli arkadaslarimiza, is dünyasinin çok kiymetli mensuplarina bu sorunumuzu iletme geregi hissettik. Ipsala, Kesan ve Uzunköprü'de toplantilarda sizlerle bir araya geldik. Genel durumu aktardik ve aslinda biraz da isi sizin vicdaniniza ve kanaatinize biraktik sag olun. Bize de çok fazla yük olusturmadan, her üç ilçemizde ve ilimizin diger noktalarinda bizim beklentimizin de üzerinde bir katki saglandi, 21 araç tedarik edildi." diye konustu.

Il Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar da sunduklari hizmette polis vatandas is birliginin kendileri için büyük önem arz ettigini belirtti.

Polis ile halk arasindaki iliskilerin etkinliginin, kentin huzuru ve emniyetini de etkin kilacagini söyleyen Alçalar, "Bu noktada Edirneli is insanlarimizin yapmis oldugu bagislarla Il Emniyet Müdürlügümüz bünyesine kazandirilan yeni hizmet araçlarimiz polis vatandas is birliginin en güzel örneklerinden biridir." dedi.

Konusmalarin ardindan araçlarin satin alinmasina katki sunan kamu ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile is insanlarina plaket ve tesekkür belgeleri verildi.

Müdüriyet bahçesinde kurban kesimi ve dua edilmesinin ardindan araçlar, emniyet personeline teslim edildi.

Törene ilçe kaymakamlari, Il Jandarma Komutani Albay Suat Dönmez ve emniyet mensuplari katildi.