EY Türkiye, Rekabet Hukuku ve Uyum Hizmetleri birimi kurduMehmet Kadir Kilinç

EY Türkiye, Rekabet Hukuku ve Uyum Hizmetleri birimi kurduMehmet Kadir Kilinç

ISTANBUL (AA) - Ernst & Young (EY) Türkiye, Rekabet Hukuku ve Uyum Hizmetleri is birimini hayata geçirdi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, EY Türkiye, önemini her geçen gün artiran ve hizla gelismekte olan rekabet hukuku düzenlemeleri alaninda sirketlerin uyumluluklarini artirmasina destek olacak Rekabet Hukuku ve Uyum Hizmetleri ekibini kurdu.

EY Türkiye'nin bu alandaki çalismalari; rekabet uyum programi, birlesme ve devralma islemleri, düzenli danismanlik hizmeti, Rekabet Kurumu tarafindan yürütülen ön arastirma ve sorusturma asamalarinda temsil, idari yargi sürecinde davalarin takibi gibi basliklari kapsiyor.

EY Türkiye Rekabet Hukuku ve Uyum Hizmetleri sirketlere, rekabet hukukuna uyum konusunda risklerin belirlenmesi, degerlendirilmesi ve derecelendirilmesi, mevcut sözlesme, politika, prosedür ve is akislarinin incelenmesi, çalisan farkindaliginin tespiti ve farkindaligi artirici egitimler düzenlenmesini de içeren genis bir kapsamda hizmet sunuyor.

EY'nin güçlü küresel agi, disiplinler arasi genis sektör bilgisi, alaninda uzman ekibi ve uyum programi çerçevesinde sagladigi teknoloji çözümlerinin de destegiyle birlikte EY Türkiye Rekabet Hukuku ve Uyum Hizmetleri ekibi, müsterilerine profesyonel danismanlik ve destek hizmetleri sagliyor.

Sirketlerin rekabet hukukuna uyum saglamasina ve piyasalarda rekabet ortaminin adil bir sekilde ilerlemesine yönelik sektörlere ve sirketlere özel tasarlanmis hizmetleriyle is dünyasina katki saglayacak olan EY Türkiye, bu is birimiyle birlikte rekabet hukuku uyum planlarini hazirlamalari, bu alandaki risklerini belirlemeleri ve gerekli önlemleri almalari konusunda sirketlerin yaninda yer aliyor.

- Rekabet Hukuku ve Uyum Hizmetleri liderligini Küçükkaya ve Bilaçli üstleniyor

Verilen bilgiye göre, EY Türkiye'nin Rekabet Hukuku ve Uyum Hizmetleri liderligini Av. Mehmet Küçükkaya ve Cihan Bilaçli yapiyor.

EY Türkiye Hukuk Bölümü Sirket Ortagi olan Av. Mehmet Küçükkaya, hukuk alaninda lisans egitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde, yüksek lisansini ise Marmara Üniversitesi’nde tamamladi. EY Türkiye bünyesine 2000 yilinda katilan Küçükkaya, sirketler hukuku, vergi hukuku, birlesme ve devralma islemleri, bankacilik, finans ve sermaye piyasasi hukuku ile kambiyo ve yabanci sermaye mevzuati konularinda uzun yillara dayanan uzmanliga sahip olup, su anda EY Türkiye’nin Hukuk Bölümü'nde sirket ortakligi görevini üstleniyor.

EY Türkiye Hukuk Bölümü Kidemli Müdürü Cihan Bilaçli ise Hacettepe Üniversitesi Iktisat ve Ankara Üniversitesi Hukuk bölümlerinde lisans derecesini bitirdi. 2013-2021'de Rekabet Kurumu'nda meslek personeli olarak görev yapan Bilaçli, EY Türkiye’ye 2021 yilinda kidemli müdür olarak katildi. Su anda EY Türkiye’nin Hukuk Bölümü'nde, sirket ve sektöre özgü tasarlanmis uyum programlari, birlesme ve devralma islemleri, rekabet ihlalleri ve idari yargi süreçlerinde görevler yürütüyor.