Depremzede isitme engelli kadin basketbolcunun milli takima çagrilma heyecaniFatih Çakmak- Isitme Engelli Kadin Milli Basketbol Takimi oyuncusu Dilan Göçmenoglu:- "Diyarbakir Basketbol Kulübünde oynuyordum ve depremden dolayi sezon kapandi. Milli takima seçildim. Milli takimla Dünya Sampiyonasi'na gidecek olmanin heyecanini yasiyorum"- Milli takim basantrenörü Özlem Sencan:- "Dünya Sampiyonasi'nda madalya kazanip, depremzedelere hediye edecegiz"

Depremzede isitme engelli kadin basketbolcunun milli takima çagrilma heyecaniFatih Çakmak- Isitme Engelli Kadin Milli Basketbol Takimi oyuncusu Dilan Göçmenoglu:- "Diyarbakir Basketbol Kulübünde oynuyordum ve depremden dolayi sezon kapandi. Milli takima seçildim. Milli takimla Dünya Sampiyonasi'na gidecek olmanin heyecanini yasiyorum"- Milli takim basantrenörü Özlem Sencan:- "Dünya Sampiyonasi'nda madalya kazanip, depremzedelere hediye edecegiz"

ANKARA (AA) - FATIH ÇAKMAK - Isitme Engelli Kadin Milli Basketbol Takimi'nin depremzede oyuncusu Dilan Göçmenoglu, ilk kez katildigi ay-yildizli ekiple Yunanistan'da düzenlenecek Dünya Sampiyonasi'nda altin madalya kazanmak istedigini söyledi.

Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen depremler esnasinda yasadigi Diyarbakir'da bulunan Dilan Göçmenoglu, milli takim kampinda AA muhabirine açiklamada bulundu.

Anne ve babasinin da sporcu oldugunu, 10 yasinda hentbola basladigini, 13 yildir da basketbol oynadigini dile getiren milli sporcu, "Babam futbolcu, annem ise hentbolcuydu. Dicle Üniversitesinde antrenörlük bölümünde tanismislar. Ben de ayni bölümden mezun oldum. Küçükken hiperaktif oldugum için beni basketbola yazdirmislar. Üç kiz kardesiz. Ablam ve kardesimde de isitme engeli var. Ilkokulda ögretmenim seslendiginde duymamisim. Bunun üzerine yapilan testlerde isitme kaybim fark edildi." dedi.

Daha sonra cihaz kullanmaya basladigini ancak küçükken çocuklar dalga geçiyor diye okula giderken gizlice cihazi çikardigini anlatan Dilan, "Sonra dudak okumayi ögrendim. Annemle babam aynanin karsisinda sürekli kendimle konusturuyorlardi beni. Sesli kitap okutuyorlardi. O sekilde dudak okumayi da çok ilerlettim." diye konustu.

Biraz futbol da oynadigini ancak babasinin antrenör arkadasinin yaninda basketbola devam ettigini ve bu bransta kaldigini kaydeden Dilan, "Diyarbakir Basketbol Kulübünde oynuyordum ancak depremden dolayi sezon kapandi. Milli takima seçildim. Milli takimda Dünya Sampiyonasi'na gitmenin heyecanini yasiyorum." ifadelerini kullandi.

- "Kulüp baskanimiz Serhan Özdemir ve ailesini depremde kaybettik"

Depremde vefat edenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlara da bas sagligi dileginde bulunan Dilan, "Depremi Diyarbakir'da yasadim. Kulüp baskanimiz Serhan Özdemir ve ailesini depremde kaybettik. Çok üzgünüz. Uyanip maça gidecektik, böyle bir olay oldu. Deprem sonrasi Diyarbakirli insanlar kendi yarasi yokmus gibi herkese elini uzatti. Biz de yardim faaliyetlerinde görev aldik. Bu süreçte çok zorlandik. Psikolojimiz bozuldu ama simdi kampa geldim ve toparlanmaya çalisiyorum." seklinde konustu.

Yunanistan'da düzenlenecek Dünya Sampiyonasi için günde çift antrenmanla yogun çalistiklarini aktaran Dilan, "Takimda çok güzel bir uyum içerisindeyiz. Git gide daha da alisiyoruz. Dünya Sampiyonasi'na haziriz. Ilk kampimiz olmasina ragmen bunu hissedebiliyorum. Dünya Sampiyonasi'na iddiali gitmek istiyoruz. Ikincilik veya üçüncülük degil, eltin madalya alarak ülkemizi en güzel sekilde temsil etmek istiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

- Sencan: "Madalya kazanip, depremzedelere hediye edecegiz"

Isitme Engelli Kadin Milli Basketbol Takimi Basantrenörü Özlem Sencan, Dünya Sampiyonasi için 15 sporcuyla hazirlik kampina girdiklerini belirterek, "Aramiza yeni katilanlar var. Onlari görmemiz açisindan iyi bir kamp oldu. Dilan da onlardan birisi" dedi.

Depremzedeler için yardim kampanyalarina birlikte katildiklarini dile getiren Sencan, "Dilan kampanyalar baslatti, biz de yardimci olduk. Allah deprem bölgesindekilerin çok yardimcisi olsun. Insallah Haziran ayinda düzenlenecek Dünya Sampiyonasi'nda madalya kazanip, depremzedelere hediye edecegiz." diye konustu.

Dünya Sampiyonasi'ndaki rakiplerini de degerlendiren Sencan, "Grubumuzda Litvanya, Italya ve Kenya var. Hedefimiz grubu ilk iki içinde bitirmek. Karsi grubun ilk ikisiyle çapraz eslesme olacak. Polonya veya Ukrayna ile eslesmeye çalisacagiz. Orada strateji planlayacagiz. Eger o eslesmeden çikarsak, Allah'in izniyle madalyayi aliriz." seklinde görüs belirtti.

Yardimci Antrenör Burcu Pelister ise "Dilan, acinin tam ortasinda kaldi. Biraz acisi dinince buraya çagirdik. Psikolojisini nasil düzeltebiliriz diye her seyi denedik. Çok sükür simdi kampimizda performansi iyi. Dünya Sampiyonasi hazirliklarimiz çok güzel geçiyor. Bu sene madalya alarak dönecegiz." açiklamasinda bulundu.