Deprem bölgesindeki 6 ilde ilk sahur yapildiGültekin Yetgin,Mehmet Akif Parlak,Okan Coskun,Rauf Maltas

Deprem bölgesindeki 6 ilde ilk sahur yapildiGültekin Yetgin,Mehmet Akif Parlak,Okan Coskun,Rauf Maltas

GAZIANTEP (AA) - Deprem bölgesindeki Gaziantep, Kahramanmaras, Malatya Adiyaman, Sanliurfa ve Kilis'te ilk sahur yapildi.

Pazarcik ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdagi ilçesinde vatandaslar ilk sahuru konteyner kentte yapti.

Ilçenin muhtelif yerlerindeki bazi yardim dernekleri ise vatandaslara ve görevlilere sicak çorba ikram etti.

- Adiyaman

Adiyaman'da, Sincan Belediyesi Adiyaman Asevi'ne gelen depremzede vatandaslar ilk sahurunu yapti.

Vatandaslardan Recep Delice, depremin sokunu halen atlatamadiklarini belirterek bu tür acilari bir daha yasamamayi temenni etti.

Ramazan'in rahmet ve bereket ayi oldugunu ifade eden Delice, "Allah'a çok sükür Sincan Belediyesi tüm imkanlarimizi karsiliyor. Birlik, beraberlik ve kardeslik günü bugündür. Milletimize ramazan ayinin hayirlar getirmesini diliyorum." dedi.

Hacel Delice ise hüzünlü bir sahur yaptiklarini dile getirerek, "Herkesin acilari var ama yine de bu acilara derman oluyorlar. Allah devletimize zeval vermesin, çok sükür yanimizdalar. Ramazan bereket ayi. Çok sükür bize mescit de yaptilar teravihleri kiliyoruz, bize sahur da hazirlamislar ne kadar güzel, mutluyuz, bazi acilari unutuyoruz." diye konustu.

Depremzede çocuklardan Zeynep Tuana Doganer de geçen Ramazan ayina göre daha degisik sahur yaptigini kaydederek, "Daha farkli ama herkes burada, dayilarim, kuzenlerim, teyzelerim. Geçen sene evdeydik ama bu sene burada çadirin altindayiz. Ilk sahurum, güzel geçti insallah digerleri de daha güzel ve daha kolay geçer." ifadelerini kullandi.

- Sanliurfa

Sanliurfa'da, Kahramanmaras merkezli depremlerden ve geçen hafta yasanan sel felaketinden etkilenen vatandaslar ilk sahurunu yapti.

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi, kentteki 14 mahallede vatandaslar için sahur kumanyasi dagitti.

Sanliurfa Valiligi tarafindan da deprem nedeniyle evlerine giremedikleri için farkli mekanlarda sahur yapan vatandaslara gida destegi yapildi.

Kahramanmaras, Malatya ve Kilis'te de vatandaslar çadir ve konteyner kentlerde ramazan ayinin ilk sahurunu yapti.