Bakan Kurum, Çekmeköy'de vatandaslarla bir araya geldi:Mehmet Kara- "Yarisi Bizden Kampanyasi çerçevesinde 500 bini Anadolu, 500 bini Avrupa Yakasi'nda olmak üzere küçük uydu kentler yapacagiz. Buralarda rezerv konutlar üretecegiz. Kalan 500 bin konutun da yerinde, vatandaslarimizin rizasi çerçevesinde dönüsümünü yapacagiz" - "Seçim kaygimiz olmadi daha güzel bir gelecek sunabilme kaygimiz oldu"

Bakan Kurum, Çekmeköy'de vatandaslarla bir araya geldi:Mehmet Kara- "Yarisi Bizden Kampanyasi çerçevesinde 500 bini Anadolu, 500 bini Avrupa Yakasi'nda olmak üzere küçük uydu kentler yapacagiz. Buralarda rezerv konutlar üretecegiz. Kalan 500 bin konutun da yerinde, vatandaslarimizin rizasi çerçevesinde dönüsümünü yapacagiz"
- "Seçim kaygimiz olmadi daha güzel bir gelecek sunabilme kaygimiz oldu"

ISTANBUL (AA) - Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, "Yarisi Bizden Kampanyasi çerçevesinde 500 bini Anadolu, 500 bini Avrupa Yakasi'nda olmak üzere küçük uydu kentler yapacagiz. Buralarda rezerv konutlar üretecegiz. Kalan 500 bin konutun da yerinde, vatandaslarimizin rizasi çerçevesinde dönüsümünü yapacagiz." dedi.

AK Parti Istanbul 1. Bölge milletvekili adayi Kurum, Çekmeköy Nikah Sarayi'nda sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, is adamlari, muhtarlar, site yöneticileri ve vatandaslarla bir araya geldi.

Kurum, Çekmeköy'de açilisi yapilacak kavsagin müjdesini vererek, "Bugün Çekmeköy Köprülü Kavsak Projesi'nin temelini atacagiz. Bu proje iki açidan önemli. Bunlardan bir tanesi Tasdelen-Alemdag bölgelerine dönüsler zaten yogun bir trafigi olan Yenidogan Kavsagi'ndan yapiliyor. Biz bu projeyle iki hat üzerindeki trafik yogunlugunu azaltarak hem zamandan hem yakittan tasarruf edecegiz." diye konustu.

Otoparkla ilgili de önemli bir proje baslattiklarini söyleyen Kurum, 160 milyon liralik kapali otoparkin hizmete alinacagini açikladi.

Bakan Kurum, Çekmeköy'deki kentsel dönüsüm projeleriyle ilgili detaylari da paylasarak söyle devam etti:

"Çekmeköy'de kentsel dönüsüm projeleriyle konutlari yüzde 90 civarinda güvenli hale getirdik, geri kalan yüzde 8-10'luk alanda da Emlak Konut ve TOKI eliyle yaptigimiz bir proje var. Orada 25 dönümlük bir rezerv alani projemiz var. Vatandaslar isterlerse dairelerini rezerv alandan takas yapabilecek. Bu sekilde geriye kalan yüzde 8 alani da dönüstürmek istiyoruz."

Bakan Kurum, Istanbul genelinde de dünya standartlarinda kentsel dönüsüm yapildigini, projelerin artarak devam edecegini kaydetti.

Kurum, önceliklerinin deprem güvenligi oldugunu belirterek, "Istanbul'umuzda riskli tek bir yapi birakmayacagiz. Üretecegiz, eser yapacagiz. Iste bu anlayisla bayramin birinci günü Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan Yarisi Bizden Kampanyasi'ni müjdeledi. Yarisi Bizden Kampanyasi çerçevesinde 500 bini Anadolu, 500 bini Avrupa Yakasi'nda olmak üzere küçük uydu kentler yapacagiz. Buralarda rezerv konutlar üretecegiz. Kalan 500 bin konutun da yerinde, vatandaslarimizin rizasi çerçevesinde dönüsümünü yapacagiz." ifadelerini kullandi.

Bakan Kurum "Yarisi Bizden kampanyasi" ile insa edilecek rezerv konutlarin, yesil alan oranini artirip huzurlu bir yasam sunacagini söyledi.

Yesil alan konusuna ayri önem verdiklerini vurgulayan Kurum, "Hedefimiz kisi basi yesil alani 15 metrekareye çikarmak. Çekmeköy Millet Bahçemiz toplam 100 bin metrekare. Bugünkü yatirim degeri 187 milyon lira. Insallah projemizi de yil sonu bitirip Çekmeköylü kardeslerimize armagan edecegiz." dedi.

- "Seçim kaygimiz olmadi daha güzel bir gelecek sunabilme kaygimiz oldu"

Çekmeköy'deki programinin ardindan gençlerle bulusan Bakan Kurum, yeni projelerle ilgili bilgi vererek, gençlerin sorularini yanitladi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, gençlerin fikirlerine her zaman deger verdiklerini belirterek, "21 yildir Sayin Cumhurbaskanimiz gençlerle birlikte yol yürüdü. Attigimiz her adimda gençlerimiz adina, daha güzel sehirler kurmak adina yaptigimiz mücadelenin sehirlerimize yansimalarini görüyoruz. Hep bu amaç ve motivasyonla çalistik. Seçim kaygimiz olmadi daha güzel bir gelecek sunabilme kaygimiz oldu." diye konustu.

2023 sonrasinin Türkiye'nin yeni yüzyili oldugunu dile getiren Bakan Kurum, söyle devam etti:

"Yeni yüzyil gençlerin hak sahibi oldugu bir yüzyil olacak. Her alanda ülkemizin kendine yettigi, enerjide, sanayide bagimsiz, tarimiyla, turizmiyle, istihdamiyla üreten, ihraç eden, güçlü ve büyük Türkiye olacak. Türkiye'nin yüzyilini insa edecek olan sizlersiniz. Bizler de kardesiniz, abiniz olarak bu mücadelede sizin yaninizdayiz."

Konusmasinin ardindan gençlerle bir süre sohbet eden Bakan Kurum, daha sonra Çekmeköy Yusuf Cebir Merkez Cami'nin çevresindeki esnafi ziyaret etti.

Bakan Kurum, Çekmeköy Yenidogan Tasdelen Mahallesi Sile Yolu Kavsagi Temel Atma Töreni'ne katilarak programlarina devam edecek.