CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu Bagcilar'da açilis töreninde konustu:Mehmet Kara- "Türkiye'yi yönetirken hiçbir ayrim yapmayacagiz. Herkesi kucaklayacagiz" - "Bana karsi çiktiklarini biliyorum. 'Kiliçdaroglu gelmesin' diye çaba harcadiklarini biliyorum. Büyük mücadeleler verdiklerini de biliyorum ama benim tek güvencem bu ülkenin insanlari, sizlersiniz"

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu Bagcilar'da açilis töreninde konustu:Mehmet Kara- "Türkiye'yi yönetirken hiçbir ayrim yapmayacagiz. Herkesi kucaklayacagiz"
- "Bana karsi çiktiklarini biliyorum. 'Kiliçdaroglu gelmesin' diye çaba harcadiklarini biliyorum. Büyük mücadeleler verdiklerini de biliyorum ama benim tek güvencem bu ülkenin insanlari, sizlersiniz"

ISTANBUL (AA) - CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Türkiye'yi yönetirken hiçbir ayrim yapmayacaklarini, herkesi kucaklayacaklarini söyledi.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Bagcilar Ebubekir Meydani ve Kadin Merkezi'nin açilis törenine katilan Kiliçdaroglu, IBB Baskani Ekrem Imamoglu ve Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas'la ülkeyi en iyi sekilde yöneteceklerini belirtti.

Kiliçdaroglu, Imamoglu ve Yavas'in belediye baskani olarak kendilerini kanitladiklarini belirterek, "Neden Ekrem Imamoglu, neden Mansur Yavas? Bizim tarihimizde iki önemli baskent var. Osmanli'nin baskenti Istanbul, Cumhuriyet'in baskenti Ankara. Iki baskenti yöneten güç, ayni zamanda Cumhuriyet'in en önemli yilinda, yani 100. yilinda cumhurbaskani yardimcisi olarak görev yapacaklar." diye konustu.

Cumhurbaskani seçilmesi durumunda yapacaklari çalismalari anlatan Kiliçdaroglu, söyle devam etti:

"Bagcilar'da oyumuzun düsük oldugunu biliyorum ama oy veren vermeyen hiç kimse endise etmesin. Nasil Ekrem Baskan hiçbir ayrim yapmiyorsa Türkiye'yi yönetirken de hiçbir ayrim yapmayacagiz. Herkesi kucaklayacagiz. Bizim kitabimizda ayrimcilik yoktur herkes bilsin. Biz harcadigimiz her kurusun hesabini verecegiz. Biz kul hakkini gözetecegiz. Biz atama bekleyen ögretmenleri ögrencileriyle bulusturacagiz. Ziraat mühendislerine görevi verecegiz. Hiç kimse aç açikta kalmayacak."

Geçim sikintisini ve issizligi bildigini belirten Kiliçdaroglu, "Ama bunun karsiliginda mali götürenleri de çok iyi biliyorum. Bana karsi çiktiklarini biliyorum. 'Kiliçdaroglu gelmesin' diye çaba harcadiklarini biliyorum. Büyük mücadeleler verdiklerini de biliyorum ama benim tek güvencem bu ülkenin insanlari, sizlersiniz. Beraber, adalet için, hak için, hukuk için mücadele edecegiz, emin olun bunu gerçeklestirecegiz." ifadelerini kullandi.

IBB Baskani Ekrem Imamoglu da belediye baskanligi döneminde kadinlarin hak ettigi yerlere gelebilmesi için yogun gayret sarf ettigini belirterek cumhurbaskanligi seçimlerinde Kiliçdaroglu için gönül rahatligiyla oy istedigini söyledi.