Misir Disisleri Bakani, Suriye krizinin bir an önce çözülmesini istediklerini söylediIbrahim Khazen,Mahmut Geldi

Misir Disisleri Bakani, Suriye krizinin bir an önce çözülmesini istediklerini söylediIbrahim Khazen,Mahmut Geldi

ISTANBUL (AA) - Misir Disisleri Bakani Samih Sukri, Suriye krizinin bir an önce çözüme kavusmasini istediklerini belirtti.

Misir Disisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamaya göre Sukri, Birlesmis Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ile bir araya geldi.

Görüsmenin Suriye'de siyasi çözüm için BM misyonuyla sürdürülen koordinasyon çerçevesinde gerçeklestigine isaret edilen açiklamada, "Bakan Sukri, Misir'in, Suriye krizinin bir an önce çözüme kavusmasi istegi çerçevesinde siyasi sürecin canlandirilmasinin önemini vurguladi." ifadeleri kullanildi.

Suriye krizinin uluslararasi kararlar dogrultusunda çözülmesinin önemine dikkat çekilen açiklamada, Pedersen'in de Misir'in krizi çözmeye iliskin çabalarini takdir ettigi aktarildi.

Sukri ile Pedersen'in aralarindaki istisare ve koordinasyonu sürdürme konusunda mutabik kaldigi kaydedilen açiklamada, Misir'in, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Suriye'ye yardimlarinin da görüsmede ele alindigi ifade edildi.