Bursa'da annesini iple bogarak öldürmekle suçlanan ogul mahkemede susma hakkini kullandiElif Özlem Çelikler

Bursa'da annesini iple bogarak öldürmekle suçlanan ogul mahkemede susma hakkini kullandiElif Özlem Çelikler

BURSA (AA) - Bursa'da annesini iple bogarak öldürdügü iddia edilen sanigin, agirlastirilmis müebbet hapis istemiyle yargilanmasina baslandi.

Bursa 6. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu sanik Halil Ibrahim Y. (24), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati ile sanik avukati katildi. Sanigin babasi ve kardesleri de durusma salonunda hazir bulundu.

Kimlik tespitinin ardindan savunma yapmasi için söz verilen sanik, susma hakkini kullanacagini ifade etti.

Sanigin babasi Adem Y. ve agabeyi Anil Y, sikayetçi olmadiklarini dile getirdi.

Sanigin diger agabeyi Recep Y. ise sikayetçi oldugunu belirterek, olayin, kardesinin uyusturucu bagimliligi yüzünden gerçeklestigini anlatti.

Kardesinin madde bagimliligin son zamanlarda arttigini aktaran Recep Y, "Birine zarar verebilecegi gerekçesiyle defalarca karakola gidip sikayet ettim. En son 27 Mayis gecesi sikayette bulundum. Aradan 1-2 hafta geçmeden olay gerçeklesti. Olaydan bir gün önce balkonda hayaller görüyordu. Sabahinda anneme dikkat etmesi için mesaj atmistim." diye konustu.

Davaya katilma talebi mahkemece kabul edilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati ise sanigin üst sinirdan cezalandirilmasini istedi.

Mahkeme heyeti, saniga "akil hastaligi" yönünden rapor alinmasi için belirlenen randevu tarihinin beklenmesine ve tutuklugunun devamina karar vererek durusmayi erteledi.

- Olay

Nilüfer ilçesi Konak Mahallesi'ndeki bir apartmanda Haziran 2022'de yasanan olayda, bir daireden gelen kavga seslerini duyan vatandaslarin ihbariyla gelen polis Yildiz Y'yi (45) daire girisinde hareketsiz yatarken bulmustu. Saglik ekiplerince yapilan incelemede kadinin iple boguldugu tespit edilmisti.

Evde bulunan kadinin oglu Halil Ibrahim Y. ise Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekiplerince gözaltina alinmisti.

Psikolojik sorunlari oldugu iddia edilen ve annesini öldürdügünü itiraf eden bu kisi, çikarildigi hakimlikçe tutuklanmisti.

Davanin iddianamesinde sanik Halil Ibrahim Y'nin, “Üstsoya karsi kasten öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbet hapsi isteniyor.