Besiktas'ta manken Gizem Akbas'in darbedilmesi davasinda saniga 1 yila kadar hapis talebiBasak Akbulut Yazar,Zeynep Yesildal

Besiktas'ta manken Gizem Akbas'in darbedilmesi davasinda saniga 1 yila kadar hapis talebiBasak Akbulut Yazar,Zeynep Yesildal

ISTANBUL (AA) - Besiktas'taki bir gece kulübünde eski kiz arkadasi manken Gizem Akbas'i darbettigi iddiasiyla yargilanan sanigin "kadina karsi kasten yaralama" suçundan 6 aydan 1 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.

Istanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, müsteki Gizem Akbas avukatiyla katildi.

Saniklar Mücahit Ismail Ayta ile Muhammet Emre Balci adina avukatlari Begüm Aydingül ve Mehmet Firat Can Haraç'in hazir bulundugu durusmada cumhuriyet savcisi esasa iliskin mütalaasini açikladi.

Mütalaada, önceden arkadas olan daha sonra ayrilan Ayta ve Akbas'in 16 Temmuz 2021'de Besiktas'taki bir mekanda karsilastiklari belirtilerek, ikili arasinda çikan tartisma sonucu sanigin Akbas’i yumruklayarak darbettigi anlatildi.

Darp raporuna göre Akbas'in basit tibbi müdahale ile giderilebilir ölçüde yaralandigi, güvenlik kameralarindan da darp olayinin açikça gözlemlendigine yer verilen mütalaada, sanik Mücahit Ismail Ayta'nin "kadina karsi kasten yaralama" suçundan 6 aydan 1 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.

Mütalaada, saniklar Mücahit Ismail Ayta ile diger sanik Muhammet Emre Balci'nin "tehdit" suçundan beraatlerine karar verilmesi gerektigi belirtildi.

Sanik Ayta'nin avukati Mehmet Firat Can Haraç, müvekkilinin olayi ilk günden beri oldugu gibi anlattigini savunarak, mahkemenin bir ceza vermesi durumunda "haksiz tahrik" hükümleri kapsaminda indirim yapilmasini istedi.

Müsteki Akbas ise olaydan önce de sanik tarafindan darbedildigini anlatarak, "Sanik beni darbetti, uzaklastirma karari çikardim. Telefon numarami birkaç kez degistirdim. Bana ulasip tehdit edince sikayetimi geri çekmek zorunda kaldim. Anonim hesaplardan yaziyordu. Sonra da olay günü darbetti. Hala da benimle ugrasiyor." diye konustu.

Akbas'in avukatinin, mütalaaya karsi beyanda bulunmak için süre talebinde bulunmasi istemini kabul eden mahkeme, durusmayi erteledi.