Aksener IYI Parti TBMM Grup Toplantisi'nda konustu:Aynur Ekiz- "(IYI Parti Istanbul Il Baskanligina mermi isabet etmesi) Bunca engeli astiktan sonra simdi bize bu kursun mu 'dur' diyecek? Bunca tehdide direndikten sonra simdi bizi bu kursun mu korkutacak?" - "Recep Bey; utanmasan 'mermiye saldirdi' diye parti binamizi tutuklayacaksin. Bir de senden özür dileyecegim öyle mi? Hadi oradan be hadi oradan, çok beklersin"

Aksener IYI Parti TBMM Grup Toplantisi'nda konustu:Aynur Ekiz- "(IYI Parti Istanbul Il Baskanligina mermi isabet etmesi) Bunca engeli astiktan sonra simdi bize bu kursun mu 'dur' diyecek? Bunca tehdide direndikten sonra simdi bizi bu kursun mu korkutacak?"
- "Recep Bey; utanmasan 'mermiye saldirdi' diye parti binamizi tutuklayacaksin. Bir de senden özür dileyecegim öyle mi? Hadi oradan be hadi oradan, çok beklersin"

TBMM (AA) - IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, partisinin Istanbul Il Baskanligi binasina mermi isabet etmesi olayiyla ilgili, "Bunca engeli astiktan sonra simdi bize bu kursun mu 'dur' diyecek? Bunca tehdide direndikten sonra simdi bizi bu kursun mu korkutacak?" dedi.

Aksener, partisinin TBMM Grup Toplantisi'ndaki konusmasina, "Kadim kültürümüzle harmanlanan cennet vatanimizda hakkimiz olan tüm degerlerden, tüm imkanlardan, tüm firsatlardan mahrum birakildigimiz ucube bir dönemin nihayet sonuna geliyoruz." sözleriyle basladi.

Sinan Ates cinayetine deginen Aksener, emniyet teskilatinin cinayeti planlayan kisiyi bir milletvekilinin evinde yakaladigini ancak buna iliskin tutanagin ortadan kayboldugunu, dava dosyasinda da olmadigini iddia etti.

Iktidarin sosyal medyaya ve gençlere düsman oldugunu öne süren Aksener, "Sevgili gençler, sunu asla unutmayin ki 14 Mayis'ta oy kullanmaya gittiginizde çok kritik bir seçim yapacaksiniz. Kim Jong'un uzun boylu ruh ikizi ile Millet Ittifaki'nin adayi arasinda bir tercih yapacaksiniz. Kuzey Kore'ye özenen bir Türkiye ile Avrupa standartlarinda bir demokrasiyi doyasiya yasayan bir Türkiye arasinda bir tercih yapacaksiniz. Kim Jong'un izinden gidenlerle, Atatürk'ün gösterdigi istikamete yürüyenler arasinda bir tercih yapacaksiniz. Sizlere ögrenilmis çaresizlik prangalari takanlar ile 'Kahrolsun istibdat, yasasin hürriyet' diye haykiranlar arasinda bir tercih yapacaksiniz." diye konustu.

Gençlerin 14 Mayis'ta sandiga giderek kaderinin dizginlerini eline alacagini dile getiren Aksener, "Sandiga gideceksiniz ve Recep Beyi o koltuktan indireceksiniz. Sandiga gideceksiniz ve atamizdan aldiginiz emanetin hakkini verip yepyeni bir tarih yazacaksiniz. Hiç süphem yok ki o sene, bu sene." ifadelerini kullandi.

- "Tehditlerini kendine sakla"

Meral Aksener, Cumhurbaskani Erdogan'in seçimi kaybedeceginin farkina vardigi için gergin oldugunu iddia ederek, söyle devam etti:

"Recep Bey, 'Gerginsin' deyince bana ve arkadaslarima kizmak, tehdit etmek, hakaret etmek sandiktaki kaçinilmaz sonunu degistirmeyecek. Çünkü içinde bulundugun bu acinasi durumun tek sorumlusu sensin. Bak tam 21 yil oldu ama sen hala asgari düzeyde bir devlet insani olamadin. Bir de üstüne, geçtigimiz hafta çikmissin bana 'Utan, utan' diyorsun. Evet utaniyorum. Bu ülkenin Cumhurbaskani olma serefinin zerresini dahi üzerinde tasiyamamandan ben utaniyorum."

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in "Bunlar teröristlerle el ele, kol kola yol yürürler. 14 Mayis'ta bunlari Cudi'ye, Gabar'a, Bestler Dereler'e gömmeye var miyiz?" sözlerini hatirlatan Aksener, "Bak Recep Bey Cudi ve Gabar senin için vatan olmayabilir ama bizim için Rize ne kadar vatan topragiysa Cudi de o kadar vatan topragidir. Kocaeli ne kadar vatan topragiysa Gabar da o kadar vatan topragidir. Sen kuponcu oldugundan vatan topraginin kiymetini bilmezsin ama biz gayet iyi biliriz. Al bayragimizin gölgesinin düstügü her yer bizim için cennettir, cennet." dedi.

IYI Parti Genel Baskani Aksener, Cumhurbaskani Erdogan'in benzer ifadeleri 2019'da da söyledigini öne sürerek, "Sonra ne oldu? Millet seni sandiga gömdü. Hatta utanmadan bir de agladin, mizikçilik yaptin. O zaman ne oldu? Millet seni o sandiga bir daha gömdü. Hem de bu defa katmerli gömdü. O yüzden iyisi mi sen bu tehditlerini kendine sakla. Çünkü bu kafayla gitmeye devam edersen 14 Mayis'ta sandigin dibini görünce, daha çok aglarsin. Sonra söylemedi deme." diye konustu.

- "Güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye'yi insa edecegiz"

Yeni bir toplumsal sözlesme vadettiklerini anlatan Aksener, bu toplumsal sözlesmenin ilk ve en temel unsurunun "yasatmak"; ikinci unsurunun adaleti saglamak ve adil olmak; üçüncü unsurunun "saygili olmak", dördüncü unsurunun "nitelikli insan yetistirmek"; besinci ve son unsurunun ise "Güçlü Türkiye'yi" insa etmek olacagini belirtti.

Bunu hamasi sözlerle degil, Türkiye'nin gerçek potansiyelini açiga çikartarak saglayacaklarini dile getiren Aksener, "Güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye'yi insa edecegiz." ifadesini kullandi.

Aksener, Cumhurbaskani Erdogan'in "Beni kendinle ugrastirma." sözlerine ise "Vay vay vay. Bir aslan miyav dedi, minik fare kükredi. Recep Bey, sen hiç merak etme, ben kiminle ugrasacagimi çok iyi bilirim. Hiç kusura bakma, sen sevsen de sevmesen de gicik olsan da olmasan da ugrasmaya devam edecegim." karsiligini verdi.

- "Ne hikmetse kursunlar gelmis, IYI Parti'yi vurmus"

"Recep Bey'in bu tehdidinin yansimasini hemen ertesi gün gördük." diyen Aksener, Istanbul Il Baskanligina bir saldiri yapildigini söyledi.

Devlet ciddiyeti olan bir iktidarin böyle bir durumda hemen harekete geçecegini ancak kendilerine kizildigini ve sosyal medyadan hakaret edildigini ifade eden Aksener, konusmasini söyle sürdürdü:

"Neymis efendim, insaat bekçisi bir kardesimiz hirsiz kovaliyormus. Hirsizlari kaçirmak için de havaya ates etmis. Ne hikmetse kursunlar gelmis, IYI Parti'yi vurmus. Benim fotografimi 20 santim sekmis. Bakin siz su ise. Allah'tan il binamiz Kabatas'ta degil. Bilmeyenler için söyleyeyim; Istanbul Il Baskanligimiz sanilanin aksine havada degil, yerdedir. Üstelik ates edilen yer ile binamiz arasinda belediyenin reklam panolari ile koskoca bir E5 karayolu var. Yani binamizin girisi E5'in altinda kaldigi için ates edilen yerden bina girisinin vurulma ihtimali gerek fizik gerek de geometri kurallarina göre imkansiz. Yani ya ifade yanlis ya da bu bekçi kardesimiz bir aksiyon filmine özenmis olacak, mermiye falso vermis ve olaganüstü bir nisancilik sergileyerek yanlislikla binamizi vurmus. Ayrica iddiaya göre, bu bekçi kardesimiz hirsizligi engellemek için defalarca ates etmis ama ne hikmetse bu kadar ciddi bir hadiseyi sirketteki üstlerine bildirmemis, tutanak tutmamis, polise haber vermemis. Hatta bunlari yapmadigi gibi üstüne de sanki hirsizlik hadisesi normal bir olaymis gibi hirsizlara ates etmek de bu Teksasli kardesimizin günlük rutiniymis gibi gitmis evine, bir güzel yatip uyumus. Hollywood prodüksiyonlarina tas çikartacak bu fantastik açiklamanin sonunda ise Recep Bey çikmis, benden özür bekliyormus. Recep Bey utanmasan 'mermiye saldirdi' diye parti binamizi tutuklayacaksin. Bir de senden özür dileyecegim öyle mi? Hadi oradan be hadi oradan, çok beklersin."

- Mermi kovanlarini yere firlatti

Aksener, her sorusunda eline aldigi farkli mermi kovanlarini göstererek ve yere firlatarak, partililere söyle hitap etti:

"Soruyorum sizlere, bunca engeli astiktan sonra simdi bize bu kursun mu 'dur' diyecek? Söyleyin, Sinan Ates durdu mu? Bunca tehdide direndikten sonra simdi bizi bu kursun mu korkutacak? Söyleyin, Ömer Halisdemir korktu mu? Bunca ahlaksizliga gögüs gerdikten sonra simdi bizi bu kursun mu sindirecek? Söyleyin, Özgecanlar, Suleler, Cerenler, Emineler sindi mi? Bunca tuzagi bozduktan sonra simdi bizi bu kursun mu öldürecek? Söyleyin, Gaffar Okkanlar, Ugur Mumcu'ar öldü mü? Bunca hainligin üstesinden geldikten sonra simdi bizi milli misakimizdan bu kursun mu vazgeçirecek? Söyleyin, Eren Bülbüller, Yasin Börüler, Aybüke ögretmenler, Konca Kurisler vazgeçti mi? Bunca nifaki, bunca fitneyi hakikatin isigiyla yendikten sonra simdi bizi bu kursuna adres verenler mi ayiracak? Söyleyin, hilalle yildiz hiç ayrildi mi?"

Partililerden bir söz isteyen Aksener, "Tüm tehditlere, tüm iftiralara direneceksiniz, söz mü? Tüm mermilere gögüs gerip milletimize günes olacaksiniz, söz mü? 15 Mayis günü burada gülmeyen yüzleri güldürmek için, susmus sesleri haykirmak için, çöken karanligi dagitmak için, 40'tan 40 bin olacaksiniz, söz mü? Türkün Türküsü olacaksiniz, söz mü? Milletin siiri olacaksiniz, söz mü? Bilge Kagan'in, Kürsad'in, Fatih'in torunlari, Mustafa Kemal'in çocuklari, Türkiye'nin iyi ve cesur evlatlari; bu millet, 15 Mayis sabahi, 21 yildir kendine biçilen deli gömlegini, yirtip atacak. Bu millet, 15 Mayis sabahi istibdatin çürük zincirlerini kirip atacak. Bu millet, 15 Mayis sabahi hep bir agizdan 'Hürriyet' diye haykiracak ve 15 Mayis'in safaginda Türkiye tarih yazacak, söz mü?" ifadelerini kullandi.

Öte yandan IYI Parti Genel Baskani Aksener, grup toplantisina baslamadan önce partiye katilan eski Maliye Bakani Lütfullah Kayalar'a rozet takti.