AK Parti'li Dag, Bergama Çevre Yolu'nda incelemede bulundu:Halil Sahin- "Insallah 14 Mayis'tan sonra da nasil duble yollarda, otoyollarda, yüksek hizli trende devrimler ortaya koymussak yine ayni devrimleri ortaya koymaya devam edecegiz"

AK Parti'li Dag, Bergama Çevre Yolu'nda incelemede bulundu:Halil Sahin- "Insallah 14 Mayis'tan sonra da nasil duble yollarda, otoyollarda, yüksek hizli trende devrimler ortaya koymussak yine ayni devrimleri ortaya koymaya devam edecegiz"

IZMIR (AA) - AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, hizmete giren Bergama Çevre Yolu'nda incelemede bulundu.

Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu ile AK Parti Izmir milletvekili adayi Kerem Ali Sürekli'nin eslik ettigi Hamza Dag, Karayollari 2. Bölge Müdürü Murat Gönenli'den bilgi aldi.

Hamza Dag, yaptigi açiklamada, Izmir-Istanbul Otoyolu'nun yapilmasindan sonra Akhisar ve Soma çikislarindan vatandaslarin Dikili, Ayvalik gibi turizm bölgelerine gidisinin buradaki trafigi ciddi anlamda artirdigini belirtti.

Hizmete giren Bergama Çevre Yolu'nun sehir içi trafigi rahatlatacagini ifade eden Dag, söyle konustu:

"Bergama'dan yilda ortalama 19 bin 61 araç geçiyor. Bu, Bergama nüfusu baglaminda baktigimizda çok ciddi bir sayi. Onun için bu yolun çok önemli oldugunu biliyoruz. Bunu bugün vatandaslarimizin hizmetine sunmus oluyoruz. Bu yol sayesinde hem zaman hem de yakit tasarrufu yönünden bakacak olursak yillik ortalama 140 milyon civari bir kazanç saglanmis olacak. Insallah bugün baslayacak süreçle birlikte bu bölgede ciddi bir rahatlamaya firsat verecektir. Insallah 14 Mayis'tan sonra da nasil duble yollarda, otoyollarda, yüksek hizli trende devrimler ortaya koymussak yine ayni devrimleri ortaya koymaya devam edecegiz."

Dag, yolun maliyetinin 420 milyon lira oldugunu da sözlerine ekledi.

- "Büyük bir yatirim"

Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu da Izmir-Istanbul Otoyolu'nun ve Kuzey Ege Otoyolu'nun açilmasinin bölgeyi çok daha önemli hale getirdigini, 1915 Çanakkale Köprüsü, Kaz Daglari geçisinin bölgeyi Avrupa Otoyolu'na baglayan hizli bir güzergah haline getirdigini söyledi.

Bergama'nin artik bir kavsak noktasi oldugunu ifade eden Kostu, "Sehir içinde yillardir trafik agir akiyordu. Bundan artik kurtuluyoruz. Trafik güvenligi, tarihi sehrin dokusunun korunmasi açisindan bu yolun açilisi çok önemli. Büyük bir yatirim. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, 2020 yilinda Bergama'yi ziyaret ettiginde sözünü vermisti. Bakanlik hizlica programina aldi." diye konustu.